Stark insats på Öland

Efter en tid med få inspelade poäng så tog damlaget en övertygande seger i bortamötet mot Färjestadens GOIF. Matchen slutade 4 – 1 till HBK efter ledning i paus med 1 – 0.

HBK började väldigt starkt och hade ett ribbskott genom Nellie Granstam redan innan det gått 2 minuter. När HBK inte fick utdelning så kom Färjestaden allt starkare in i matchen och har en målchans där Emma Orrdal gör en utmärkt räddning.

Efter en hörna i matchminut 32 slår Nellie Andersson ett inlägg på bortre stolpen där Jennifer Andersson löper sig fri och dunkar in bollen i mål.

HBK får allt bättre tag i matchen och avslutar första halvlek med klar dominans.

Andra halvlek börjar där första slutade, övertag för HBK med målchanser som kunde resulterat men bådeutespelare och målvakt står i vägen vid avslut. I matchens 68:e minut gör Moa Karlsson (bilden) 0 – 2 och bara några minuter senare, även 0 – 3. HBK sänker inte tempot utan skapar fler chanser.

Elsa Karlsson gör 0 – 4 men så kommer en reducering på övertid som fastställer slutresultatet till 1 – 4.

Samtliga spelare gör en bra insats, lite extra beröm till Elvira Johansson och Saga Holm som var tillbaka på centralt mittfält. Moa Karlsson som gör 2 + 1 måste också nämnas.

- Moa kommer in och bidrar med mycket mer än bara mål, hon är en fin förebild som ger 100% för laget. Vi hoppas kunna använda henne fler tillfällen i höst, säger Fredrik Andersson.

FÄRJESTADENS GOIF - HALMSTADS BK  1 - 4

Emma Orrdal – Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Emma Skantz – Elvira Johansson, Saga Holm – Lovisa Brogren, Hannah Sjödahl(85), Nellie Granstam(75) – Moa Karlsson(85), Nellie Andersson.(75)

Avb. Ella Oscarsson, Elsa Karlsson(75), Ebba Sandgren (75), Izabella Patel (85), Ella Folkesson (85)

Mål 0-1 (32) Jennifer Andersson, 0-2 (68) Moa Karlsson, 0-3 (72) Moa Karlsson, 0-4 (86) Elsa Karlsson, 1-4 (96) Tova Lindeborg