Spännande derby väntar för dam

På lördagen spelar HBK sin sista hemmamatchen i årets seriespel. Där väntar IS Halmia och tillsammans med några andra lag slåss de om platserna kring strecken i mitten av serien.

Det är en jämn strid om platserna 5-7. En femteplats innebär fortsatt spel i div. 1. Hamnar man på en sjätteplats så kvalar man för att hänga kvar och en sjundeplats innebär degradering till div. 2.


Just nu ligger HBK femma med 35 poäng och jagas av IS Halmia som har 33 och befinner sig på kvalplats. Där bakom ligger Älmhults IF på 29 poäng och finns fortfarande med i kampen.


Halmia kommer till matchen med två raka uddamålssegrar mot Färjestaden och Älmhult. Laget har använt sig av flera spelare från Kristianstad DFF under året men vet ännu inte vilka som finns tillgängliga tillhelgens match.


HBK saknar sin lagkapten Arbnora Robeli och vikarierande lagkapten Matilda Johansson. Arbnora gjorde ett försök i veckan att komma tillbaka men fick bakslag. Matilda är på en tidigare planerad resa och missade även senaste matchen mot Lörby.


I övrigt är truppen tillgänglig men väntar med att presentera startelvan efter att ha stämt av med Lovisa Brogren och Nellie Granstam som varit och spelat landskamper.

- De behöver känna sig fräscha för att kunna vara med från start. Det sliter både på psykiskt och fysiskt att vara med om två landskamper så tätt inpå varandra och vi vill inte riskera några skador på någon av dem genom att matcha för hårt, säger Fredrik Andersson.


Matchen spelas lördag 1 oktober kl. 15.00 på Halmstad Arena, plan 2. 


Resultat och tabell