P19 kom inte upp i normal nivå

HBK mötte under lördagen IFK Norrköping hemma på Halmstad Arena i P19 Allsvenskan. Det slutade med tung förlust för HBK då östgötarna vann matchen med 4-2.

HBKs P19 kom senast från en härlig seger borta mot MFF men tyvärr slutade lördagens möte mot "kamraterna" med förlust.

Den första halvleken präglades av ett tufft och fysiskt spel där IFK Norrköping var laget som gick vinnande ur de flesta duellerna. Norrköping skickade en del bollar i djupled mot och in i HBK:s straffområde vilket också ledde till att "Peking" kunde ta ledningen med 0-1 i den 10:e minuten.

HBK hade i den första halvleken svårigheter i både sitt anfallsspel och försvarsspel. I minut 30 så ökar bortalaget på till 0-2 efter att ha utnyttjat en felpassning på egen planhalva från hemmalaget. IFK lyckades även i den 40:e minuten öka på till 0-3 efter att nickat in en hörna. HBK kunde tätt därpå reducera i minut 42 efter ett fint samarbete av Binnefors-Rolfsson där den förstnämnda kunde sätta bollen i mål.

- I paus är vi såklart inte nöjda med att släppa in tre mål. Vi är inte heller nöjda med aktionerna i vårt försvarsspel eller anfallsspel, säger Daniel Kaplinski.

I den andra halvleken kom HBK ut med något förnyad energi och tro på en reducering men den släcktes lite redan i minut 47 efter att HBK inte lyckas rensa bollen ordentligt och Pekingspelaren kunde rulla in bollen i öppet mål till 1-4. Resterande av halvleken bevakar bortalaget ledningen samtidigt som Bollklubben försöker minska avståndet. Men där har man svårt mot ett IFK Norrköping som försvarar sitt straffområde på ett bra sätt. HBK lyckas ändå få en 2-4 genom Emil Annerhult i den 86:e minuten.

Men mer än så blev det inte och matchen sluter 2-4 till bortalaget.

- En tung förlust där vi för dagen varken hittar rätt individuellt eller kollektivt, sen finns det alltid en motståndare som gör en del bra saker också. Men vi behöver vara bättre om vi vill bli bättre, säger P19:s huvudtränare Alexander Sakac.

HBK P19 - IFK Norrköping P19, 2-4 (1-3)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, David Norrman, Axel Abrahamsson (Viktor Dahlin, 80) - Pontus Carlsson (Måns Andersson, 46), Egon Kurtulus (Olle Johansson, 65), Noel Åberg (Alex Hall, 65), Lorent Mehmeti - Viggo Rolfsson, Albin Binnefors.

Avbytare utan spel Petter Andersson, Filip Andersson.

Mål 0-1 (10), 0-2 (30), 0-3 (40), 1-3 (42) Albin Binnefors (Viggo Rolfsson), 1-4 (47), 2-4 (85) Emil Annerhult (Viggo Rolfsson).