P17 visade moral

P17 visar moral och vänder och vinner sista 10min mot ett tappert kämpande Lunds BK till 3-2 under lördagen.

Inledningsvis i matchen kopplar hemmalaget ett rejält grepp om matchen spelmässigt. Ett lugn med boll och aggressivitet gör att känslan är god. Men Lund försvarar sig väl och får också lägen på omställningar som mycket väl kunde resulterat i något mål. I den 38:e minuten tar Lund också ledningen med 1-0. Kvitteringen skulle dock inte dröja länge. Viggo Rolfsson blir serverad av anfallskollegan Alex Hall och med ett välplacerat vänsterskott trycker han dit 1-1 innan paus.

- I paus pratar vi om att använda kanterna ännu mer och försöka hitta känslan vi hade första delen av matchen och att inte stressa. Dessutom att vi inte får slappna av i omställningarna där Lund är duktiga, säger Viktor Ljung i P17 staben.

I minut 52 tar Lund sig fram via vänsterkanten och tillåts trycka in 2-1 i taket från snäv vinkel. Halmstad försöker trycka fram och tar över spelet igen, inhoppande Linus Abrahamsson går omkull och får straffi  minut 62 men straffen går utanför. Därefter har Viggo Rolfsson ett skott i ribban. I 84:e min tar Linus Abrahamsson sig fram på vänsterkanten och blir bryskt tacklad vilket resulterar i rött kort på bortalaget. På frisparken direkt efter lyckas Lucas Gustafsson skruva bollen förbi alla spelare och in i målet.

Välbehövlig medvind vid det laget och extra energi till hemmalaget. Matchen ser ut att gå mot oavgjort när Måns Andersson skickar in ett inlägg där Elis Wijk dyker upp och behärskat nickar in 3-2 i min 90 . Vild glädje utbryter och HBK lyckas ta alla 3poängen.

- Herregud vad ska man säga. Killarna ger inte upp och fantastiskt att se att alla i laget bidrar. De som kommer in idag visar mod och energi och är en stor faktor till att vi får med oss alla poängen. Nu ska vi njuta av detta ett par dagar innan ny intressant vecka stundar, avslutar Mattias Olofsson i P17.

HBK - Lunds BK P17, 3-2 (1-1)

Startelva Måns Ramström- Joel Kelloniemi (Benjamin Fazliju, 57), Noel Wikström (utvisad 87), Fabian Johansson (Lucas Gustafsson, 62), Filip Andersson (Elis Wijk, 78) - Edmond Berisha (Linus Abrahamsson, 57), Adam Frånberg, Laurent Qitaku, Måns Andersson - Viggo Rolfsson, Alex Hall

Spelare utan speltid Adam Wihed, Filip Lennartsson, Hugo Rödin

Mål (38) 0-1, 1-1 (43) Viggo Rolfsson (Alex Hall), 1-2 (52), 2-2 Lucas Gustafsson (Linus Abrahamsson), 3-2 (90) Elis Wijk (Måns Andersson)