P16 slog Malmö FF

HBK:s P16 tog en seger i första matchen i slutspelsserien när de på söndagen slog Malmö FF med 3-1 på hemmaplan.

Malmö FF gästade Halmstad Arena för första matchen i slutspelsserien, där ettan av sex lag går vidare till semifinal.

- Vi får fem riktigt bra matcher att lägga på erfarenhetskontot, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

HBK börjar klart bäst, hög press och kommer in i boxen och skapar lägen i inledningen av matchen. Det var HBK som rättvist tar ledningen i minut 9. Olle Johansson vinner en närkamp, spelar Zack Jönsson Gustavsson och går på djupet. Zack spelar tillbaka bollen och Olle kan kyligt rulla in bollen vid bortre stolpen.

- Malmö är skickliga med boll, men vi ligger bra i positionerna och vid bollvinst så skapar vi heta målchanser, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

HBK ligger rätt i banan låter MFF ha boll på sin planhalva, de gånger som MFF kommer in på offensiv planhalva, hanterar HBK jättebra med aggressivitet och samhandling.

I minut 23 så vinner Zack bollen vid mittcirkeln, sprintar förbi sin MFF-spelare, spelar bollen till en helt fri Edmond Berisha som inte riktigt får till avslutsaktionen, nära mål där.

HBK fortsätter att skapa heta lägen. I minut 25 så är det nära mål igen. Ett mönster anfall. Efter några spelvändningar, där MFF inte hänger med, så spelar Bleon Kurtulus upp bollen på felvänd Vincent Johansson som på ett tillslag sätter ut bollen till Emir El-Kathemi, som skjuten ur en kanon kliver förbi på högerkanten, och serverar bollen till en helt fri Zack som får två chanser att göra mål, men bollen ville inte in. En bra period av HBK.

MFF skulle kvittera på första avslutet på mål som kom i minut 43.

- Vi låter Malmö ha bollen på sin planhalva, vi flyttar oss och stänger deras uppspel på att väldigt bra sätt. Vid bollvinster så ställer vi om och kommer till farliga lägen, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

I pausen så snackar killarna själva vad vi behöver förbättra. Det var att ha längre anfall, noggrannare framför mål och att vi hanterar MFF:s speluppbyggnad bra.

I första minuten av andra halvlek så kombinerar HBK sig förbi på ett fint sätt och Edmond kan avsluta, men MFF:s målvakt gör en fin räddning.

Andra halvlek ser ut som första där MFF tillåts ha boll på egen planhalva och HBK stänger uppspelsvägarna.

I minut 61 gör Edmond Berisha 2-1, efter ett fint anfall på högerkanten där Manfred Nilsson assisterar. HBK fortsätter att ha bra koll på MFF. I minut 76 kan Edmond Berisha göra sitt andra mål till 3-1.

HBK har ett jätteläge att punktera matchen i minut 83. Där Zack Jönsson Gustafsson skjuter från nära håll målvakten lämnar en retur som Gustav Nilsson är nära att göra mål men målvakten sträcker ut hela sin längd och räddar.

- Vi vinner klart rättvist mot Sveriges bästa akademi. Det visar att vi gör det bra här i HBK. Alla killar tar ansvar och gör precis det som vi önskar, att hela tiden jobba hårt och göra det jobbigt för våra motståndare. Det som vi kan göra bättre är att förvalta alla målchanser bättre, men det får vi träna på i veckan, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - MALMÖ FF  3 - 1

Startelva Noa Pastuhovic - Emie El-Kathemi (ut 73), Bleon Kurtulus, William Backhausen (ut 80) Albin Hyseni (ut 78) - Marius Lerner (ut 60), Manfred Nilsson, Olle Johansson (ut 79), Vincent Johansson - Zack Jönsson Gustafsson (ut 58), Edmond Berisha (ut 81).

Avbytare Nikola Vrban (in 58), Gustav Nilsson (in 60), Isaac Carlsson (in 79), Sinisa Antunovic (in 73), Wilton Ljunggren (in 78), Erion Maxharraj (in 80),

Mål 1-0 (9) Olle Johansson (Zack Jönsson Gustafsson), 1-1 (43), 2-1 (61) Edmond Berisha (Manfred Nilsson), 3-1 (76) Edmond Berisha (Gustav Nilsson)