Ny vinst för damlaget

I lördagens match mot Lörby IF gjorde damlaget vad som kunde förväntas av dem. En klar seger med 3 – 0 efter 2 mål av Nellie Andersson och 1 av Elsa Karlsson.

När flera spelare saknades av olika anledningar fick HBK kasta om lite i startuppställningen.

Izabella Patel och Ida von Schedvin startade matchen och var med och bidrog till 3 nya inspelade poäng. HBK började lite trevande och första 15-20 minuterna var inte speciellt bra men i matchens 18:e minut gjorde Nellie Andersson sitt och matchens första mål. Nellie utmanar in i plan och skjuter strax utanför straffområdet, bollen letar sig in i mål sedan målvakten missbedömt situationen.

Efter ledningsmålet spelar HBK upp sig och dominerar resten av halvleken.

Efter halvtidsvilan har HBK kraftigt bollinnehav och bygger anfall efter anfall i något lugnare tempo. Flertalet målchanser skapas men det dröjer fram till den 68:minuten innan Elsa Karlsson löper sig fri och kyligt rullar in 2 – 0. HBK fortsätter att skapa chanser men en eloge till Lörby som tappert kämpar hela matchen.

I matchens slutskede får HBK en frispark strax utanför straffområdet som Nellie Andersson stenhårt skjuter in via ribban. Nellie fastställer därmed slutresultatet till 3 – 0 och gjorde sitt andra mål för dagen.

-Vår sista halvtimma är riktigt bra och vi hittar enkla lösningar i högt tempo, precis som vi pratade om i paus säger tränaren Fredrik Andersson.

Nu återstår 2 matcher av årets serie och damlaget får tillbaka flera spelare. Nellie Granstam och Lovisa Brogren som är på uppdrag med F.17-landslaget. Johanna Andersson är åter tillgänglig, Moa Karlsson och Hannah Sjödahl kommer eventuellt kunna vara med och Arbnora Robeli kan kanske spela lite i de sista matcherna efter sin skada. Matilda Johansson är på resa och kommer inte hem förrän till sista matchen.

HBK Dam - Lörby IF 3-0