Nu ska serierna avgöras för Akademilagen

För P19 och P17 är det viktiga matcher i helgen medan P16 kan spela mer avslappnat. Det äldsta laget - P19 - spelar hemma kl. 13 på lördagen och matchen kan ses som en liten förmatch innan herr- och damlagen spelar kl. 15 samma dag.

HBK P19 - Täby BK

Lördag 1 oktober kl. 13.00 – Halmstad Arena plan 2

P19 tog en viktig seger senast mot IFK Göteborg och har nu sju poäng ner till nerflyttningsstrecket. Nu gäller det att följa upp det då de i morgon möter Täby FK som just nu är laget som ligger precis under det förhatliga strecket.

I sen senaste matchen tappade Täby platsen ovanför strecket då de förlorade med klara 1-5 mot IK Sirius. Därmed klättrade upplänningarna förbi dem i tabellen.

När lagen möttes i juni på Tibblevallen vann stockholmarna med 2-1.

Resultat och tabellBK Häcken – HBK P17

Söndag 2 oktober kl. 14.00 – Gothia Park

För andraplatsplacerade HBK P17 väntar på söndagen bortamatch på konstgräs uppe i Göteborg. Då ska de möta BK Häcken som för närvarande ligger elva i serien. I senaste matchen vann HBK med 3-2 mot Lunds BK medan BK Häcken förlorade med 0-3 mot IF Elfsborg.

När lagen möttes tidigare i år på Halmstad Arena så blev det en målrik tillställning. HBK ledde med både 3-1 och 4-2 men det var Häcken som tog med sig alla poäng hem efter att han vänt till 4-5.

Resultat och tabellTrelleborgs FF – HBK P16

Söndag 2 oktober kl. 15.00 – Vångavallen D-plan

HBK:s P16 kan åka ner till Trelleborg på söndagen utan att ha någon press på sig. Detta efter att de redan efter senaste omgången säkrat en semifinalplats. Då detta är enbart en enkelserie så har lagen inte mötts tidigare i år. I sin grundserie vann TFF gruppen före Malmö FF.

P16 kommer i sitt semifinalmöte spela hemma i första matchen och avsluta sedan på bortaplan. Motståndare blir segraren i en rekordjämn grupp där IF Elfsborg, Örebro SK och IFK Göteborg har lika många poäng inför sista omgången och där de två förstnämnda möts.

Resultat och tabell