Notiser efter HBK-Skövde AIK

I går mot Skövde AIK tog HBK sin åttonde vinst på elva hemmamatcher på Örjans vall. Samtliga åtta matcher som HBK har gjort minst två mål har vunnits.
GÅRDAGENS PUBLIKSIFFRA på 2 755 var den tredje sämsta i år. Endast vid de två inledande matcherna mot Norrby IF (2 633) och Östersunds FK (2 142) har det varit färre åskådare på Örjans vall. Hemmasnittet hittills i år är 3 211 och HBK är det enda laget som är över 3 000 i snitt. Närmast återfinns Örebro SK med 2 654.

EFTER ATT HA GJORT MÅL I åtta raka matcher i följd under sista kvarten så bröts den sviten i går. Senast HBK inte gjorde detta var 12 juli när laget föll mot Landskrona BoIS med 1-2 på bortaplan.

SADAT KARIM GJORDE SITT FJÄRDE MÅL för säsongen efter att ha varit mållös i sju matcher. Alexander Johansson var mållös i två matcher innan gårdagens mål. För Alexander Berntsson var det första målet sedan oktober 2019 och han hade därefter varit mållös i 47 matcher.


Äntligen gjorde Alexander Berntsson mål igen efter 47 fruktlösa försök. Men i ett antal av dessa matcher har han varit avbytare och haft kortare inhopp.

TILLSAMMANS SPRANG HBK i går 98 129 meter. Två spelare kom över milen: Erik Ahlstrand 10 529 meter och Joel Allansson 10 440. Den som nådde högsta topphastighet var Alexander Berntson som kom upp i 32,28 km/timme.

I STARTELVAN I GÅVER VAR INTE MINDRE än åtta spelare fostrade i Halmstads Bollklubb. De enda som inte är det var Phil Ofosu-Ayeh, Joel Allansson och Sadat Karim. Snittåldern på startelvan var 26,73 år.

PÅ BÄNKEN SATT SEN YTTERLIGARE fyra egna produkter och Malte Påhlsson som också är fostrad i Halmstadfotbollen. För Melvin Sjöland, som fick göra cupdebut i onsdags, var det första gången han var avbytare i en seriematch för HBK.

TVÅ SPELARE HAR SPELAT SAMTLIGA 1980 minuter hittills i år. Det är Malkolm Nilsson Säfqvist och Andreas Johansson. De är tätt följda av Erik Ahlstrand som bara missat fem minuter och har således spelat 1975 minuter. Sen är det ett glapp till Sadat Karim på 1695 minuter och Joel Allansson 1694 minuter.

KAZPER KARLSSON FICK I GÅR SITT TREDJE GULA kort men är ändå inte avstängd kommande match. Detta då det inför året infördes en ny regel som säger: om en spelare mellan första och tredje varningen inte drar på sig en varning under tio sammanhängande matcher så annulleras första varningen. Eftersom Kazper fått sina varningar i omgång 1, 20 och 22 så annulleras hans första varning, dock kommer han bli avstängd om han får ytterligare en varning.


"Malles" långa utspark föranledde kramkalas efter "Alles" 1-0 mål.

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST FICK EN målgivande passning i går efter sin härliga utspark till Alexander Johanssons 1-0 mål. Det var hans andra poäng i år då han även nickat in ett mål. Han fick en målgivande passning även under förra året när HBK spelade i Allsvenskan.