Notiser efter HBK-Östers IF

Tre sköna härliga poäng att ta med sig i kampen om en allsvensk plats. 2-0 mot Östers IF efter en storpublik på Örjans vall.
FÖR ANDRA GÅNGEN I ÅR så kom över 5 000 åskådare till Örjans vall. Publiksiffran 5 135 nådde inte riktigt upp till siffran mot Landskrona BoIS då det kom 5 384. Årets publiksnitt ökade till 3 372 åskådare.


Den stora publiken fick anledning att jubla i 70:e minuten när Alexander Johansson sprang från egen planhalva och till slut kunde punktera matchen med sitt 2-0 mål.

HISTORISKT SETT SÅ VAR DET inte så konstigt att HBK vann matchen. Omgång 24 är nämligen den enda omgången där HBK alltid vunnit sina matcher under de sex säsonger HBK spelat i Superettan.

HBK GÖR MÅNGA MÅL och årets säsong är hittills den bästa laget gjort i Superettan. Årets 53 mål är det bästa HBK gjort under de första 24 omgångarna under de år laget har spelat i denna serie. Näst bäst är 51 mål från 2012, följt av 50 mål 2020.


Det har inte blivit så många startmatcher för Andreas Bengtsson i år men i går gjorde han sin tredje efter omgång 3.

UNDER NÅGRA TIMMAR VAR HBK inte i serieledning men detta berodde mest på att Brommapojkarna spelade före. HBK tog över serieledningen när de slog just Öster på bortaplan i maj. Därefter har HBK varit serieledare i 17 raka omgångar.

MED LITE SKADOR OCH SJUKDOMAR så fick Magnus Haglund ändra om lite i laget. De två som kom in i startelvan gjorde betydande insatser när laget gick upp 2020 men i år har de fått mindre speltid. För Emil Tot Wikström var det första matchen från start sedan omgång 2 och för Andreas Bengtsson var det tredje matchen från start sedan omgång 4.


Skratt och glädje. För Emil Tot Wikström kunde skratta och vara glad i går. Seger och blott hans andra startmatch i år.

DET BLEV TRE HBK-VARNINGAR i går. Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson och Thomas Boakye fick syna det gula kortet. För Boakye var det tredje kortet för året men p.g.a. den nya regeln att man kan annullera en varning, om det har gått minst tio matcher mellan någon varning, så får Thomas spela nästa match mot sin gamla förening Östersund. Förra året missade han matchen p.g.a. en utvisning i matchen innan.

VÅRA MÅLSKYTTAR HAR OLIKA bakgrunder. Alexander Johansson har varit målgörare i hela sin ungdom och i år har det lossnat i A-laget. Joel Allansson är i grunden ingen större målskytt men nu har det lossnat. Efter tre mål på sina första tre säsonger i HBK har han nu gjort fyra mål i år, varav tre av dessa har kommit under de senaste sex matcherna.


Joel Allansson är inne i ett riktigt målstim nu med tre mål på de senaste sex matcherna. I går satte han tonen i matchen genom att göra 1-0 på ett drömmål.

DET VAR FÖRSTA GÅNGEN i år som Magnus Haglund bara bytte en spelare i går när Dahlström kom in i stället för Karim. Snittet för byten i år är annars 3,46 byten per match.


SNITTET PÅ STARTELVAN I GÅR var 27,64 år och sju av dessa spelare var spelare från vår egen talangfabrik. Ser man till samtliga matcher i år så är snittet på startelvan 27,86 år och 5,33 spelare i startelvan har varit spelare som utvecklats i ungdoms- och Akademilagen.