Matchdax Östersunds FK - HBK

Det sista landslagsuppehållet har varit och nu ska de sex återstående matcherna spelas. I morgon lördag väntar omgång 25 för HBK borta mot Östersunds FK,

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Vad har hänt sedan sedan senaste matchen mot Östers IF?

- Vi tränade på några dagar efter matchen, sen tog vi ledig helg i samband med landskampsuppehållet. Därefter har vi tränat sedan i måndags inför matchen på lördag. 


Östersund har gått bra på sistone och har tagit sju av nio poäng.

- De har höjt sig avsevärt och de fick in några spelare i somras som har gått in i laget. De ser allt starkare ut och är ett helt annat lag än det vi mötte  hemma i maj. Sedan dess har de utvecklat alla delar, men är inte minst vassa i sitt kontringsspel.  


Det blir tre dagar i Östersund där prognosen visar på sju grader vid avspark på lördag. 

- Vi åker redan fredag morgon och kommer hem söndag kväll. Vi kommer träna på arenan under fredagen. Det blir inte på något sätt någon värme utan vi kommer att få känna på hösten ordentligt. 

- För egen del krävs att vi fortsätter vara lika tajta i vårt försvarsspel som vi var mot Öster, där vi egentligen bara släppte till två målchanser på hela matchen. Vi ska vara vassa när vi vinner bollen så vi också kan kontra, som t.ex. när vi gjorde 2-0 mot Öster. Vi vill ha ett längre bollinnehav emellanåt och trycka ner Östersund. En nyckel blir den fasen när vi tappar bollen så att vi är väldigt bra i den direkta återerövringen. Klarar vi inte det, får vi vara väldigt starka i vårt hemjobb för att häva deras kontringar. Där har vi nog nycklarna.TRUPPEN 

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
21. Andreas BENGTSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

5. Joseph BAFFO
11. Samuel KROON
19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
27. Melvin SJÖLAND


I FAROZONEN

Avstängda vid nästa gula kort: Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Kazper Karlsson, Erik AhlstrandPOÄNGLIGAN

15 (15+0) Alexander Johansson

11 (4+7) Sadat Karim

10 (7+3) Mikael Boman

7 (7+0) Joseph Baffo

6 (3+3) Samuel Kroon

6 (2+4) Villiam Dahlström

6 (2+4) Phil Ofosu-AyehNOTERAT

FÖR THOMAS BOAKYES DEL blir det en lite speciell match då Thomas spelade för de rödsvarta under sina första tre säsonger i Sverige. Vid förra årets match var Thomas avstängd och fick inte vara med i bortamatchen mot ÖFK. Han har dock spelat en cupmatch på bortaplan mot dem. Det var 2019 när det blev 0-0 i en match där flera spelare saknades p.g.a. magsjuka.


MATCHEN PÅ LÖRDAG BLIR den sjunde tävlingsmatchen mellan lagen. HBK har vunnit tre och spelat oavgjort tre gånger. Det har inte varit några målrika matcher då den sammanlagda målskillnaden är 5-1.


VID FÖRRA ÅRETS SERIEMATCH mellan Östersunds FK och HBK i Allsvenskan såg det länge ut att det skulle bli en mållös tillställning. Men i matchens 94:a minut gjorde hemmalagets Noah Sundberg ett självmål efter en fast situation och HBK kunde stå som segrare med 1-0.


TRE SPELARE ÄR TILLBAKA I TRUPPEN sedan matchen senast mot Öster. Då saknades avstängde Jonathan Svedberg och de sjuka Mikael Boman och Kazper Karlsson. Dessa har tagit plats på bekostnad av Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand och Melvin Sjöland.