Erik förlänger med HBK

I dag har HBK-spelaren Erik Ahlstrand förlängt sitt avtal med föreningen fram till december 2024. Något som både han själv och HBK-managern Magnus Haglund är glada över.
- Det känns bra att få skriva på. Nu gäller det bara att fortsätta att utvecklas, säger Erik som inte har funderat på så mycket annat.
- Vi har fört en dialog ganska länge och det känns rätt med att stanna i HBK, säger Erik. 

HBK-managern Magnus Haglund är glad över att kunna förlänga med #16:
- Det är mycket glädjande att vi har förlängt Erik Ahlstrands avtal med ytterligare två år. Han är ju en spelare som varit i HBK sedan han var tio år och gått hela vägen. Han har haft en väldigt stark utveckling, inte minst under 2022, och har etablerat sig som en bärande spelare i vårt lag. Erik är en spelare som vi har väldigt stor tro på framåt.


Eriks första säsong i HBK var 2011 när han spelade med P10/födda 2001. Erik står tvåa från höger i mittersta raden.

Vad är Eriks styrka som fotbollsspelare?
- Erik är enormt löpstark spelare som klarar att löpa från straffområde till straffområde. Han har dessutom en bra passningsfot, ett bra skott och är också en bollvinnare. Han har många delar i sitt spel som är väldigt tilltalande och han gör väldigt stor nytta för Halmstads Bollklubb, anser Magnus.

Eriks svagheter som han behöver förbättra får Erik själv svara på.
- Jag vill alltid bli bättre på allting. Det är det jag känner och försöker utveckla allting så mycket som möjligt varje dag, varje träning, varje match.


Här är Erik i duell med Skövdes Villiam Granath när lagen möttes i söndags.

Hur ser du på säsongen?
- Det har varit ett bra år hittills och nu ska vi försöka ta det hela vägen in i mål nu också. Det är bara att fortsätta de här matcherna som är kvar att göra det fullt ut hela vägen.

Hur ser du på din egen säsong där det gått ganska bra för dig?
- Jag tror att det beror på att jag jobbar på bra och att vi ändrat om lite i vårt spelsystem med hur vi spelar detta året kontra förra året och det har gynnat mig, säger Erik Ahlstrand som kommer att ha Örjans vall som sin hemmaplan i ytterligare två år.


ERIK AHLSTRAND

Född 14 oktober 2001
Klubbar IF Leikin (-2010), Halmstads BK (2011-)
Allsvenska matcher/mål 18/0
Superettan matcher/mål 72/3
Svenska Cupen matcher/mål 13/2
A-lagsmatcher/mål 126/7
Landskamper 5 U19, 3 U17