3-2 mot Skövde AIK

Det var målrikt på Örjans vall när HBK tog emot Skövde AIK. HBK tog ledningen tre gånger och där Skövde på övertid nickade en boll i ribban. Men det blev seger med 3-2 efter mål av Alexander Johansson, Alexander Berntsson och Sadat Karim.

Det blev HBK som fick utdelning först. Efter en fast situation för Skövde plockade Malkolm Nilsson ner bollen, sköt en snabb utspark som nådde en fullt löpande Alexander Johansson. Genom ett ryck tog han sig förbi siste försvarare innan han chippade bollen över målvakten i nät. Klockan hade då nått till den nionde minuten.

”Alle” fick några chanser till i första halvlek. I 13:e minuten spelade Sadat Karim in bollen och där ”Alle” kom på bakre men kunde bara styra bollen tätt utanför.

Två minuter senare hade Andreas Bengtsson ett inlägg som smet förbi måltjuven Johansson. I slutet av halvleken har han ytterligare två chanser med ett skott mot bortre (43) som gick strax över och när han siktade in sig mot bortre hörnet (46) men där den utlånade HBK:aren Gabriel Wallentin kunde nicka bort bollen på mållinjen.

Utöver detta hade Erik Ahlstrand ett par skott och även Phil Ofosu-Ayeh ett skott strax utanför när han fläkte sig för att komma till skott.

Men i paus stod det 1-1.

Redan i femte minuten hade Skövde haft en stolpträff genom Kevin Holmén och i den 19:e hade Jack Cooper-Love nästa i stolpen efter att skjutit mellan benen på Malkolm. Kvitteringen kom i 31:a minuten när Villiam Granath pricksköt bollen i mål efter samspel med Cooper-Love.

Bara några minuter in på andra halvlek tog HBK ledningen igen efter en hörna. Svedbergs hörna nådde Alexander Berntsson som med nick kunde placera bollen i mål. 2-1 till HBK.

Nästa riktigt stora chans hade Joel Allansson när han fick iväg ett skott (53) som strök ribban. Två minuter senare kom dock en kvittering efter ett långt inkast så hamnade bollen hos Jack Cooper-Love som sköt bollen i bortre hörnet.

Minuten senare tog sig ”Alle” in i straffområdet och siktade mot bortre hörnet. Bollen styrdes på en försvarare i ribban och ut. Anfallet efternickade Joel Allansson och målvakten fick fläka sig och returen av Sadat Karim räddades av en försvarare. HBK fortsatte och en back fick rädda på mållinjen när ”Alle”sköt.

Dock skulle man få utdelning på den våldsamma pressen. Ett inlägg från Phil Ofosu-Ayeh nådde Sadat Karim som kunde styra bollen i mål och HBK tog ledningen för tredje gången.

HBK hade nu ett stort spelövertag och publiken trivdes på Örjans vall, även om mat vet att Skövde alltid är farliga när det blir en fast situation (och då även inkast).

Ett snabbt anfall (75) på vänsterkanten där Erik Ahlstrand spelade in en hård boll som en fläkande Sadat Karim missade var nästa stora chans.

I 85:e minuten fick HBK frispark långt ut till vänster. Svedberg drog den mot första stolpen och där studsade den ut.

Skövde fick en bra möjlighet (89) där nyinsatte Filip Schyberg dök upp på bakre men kunde inte placera nicken. Strax därefter fick Skövde ett tryck på HBK med långa inkast och en hörna där de träffar ribbans överkant och över.

HALMSTADS BK – SKÖVDE AIK  3 - 2

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh, Alexander Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Kazper Karlsson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand – Joel Allansson – Sadat Karim (Mikael Boman, 80), Alexander Johansson (Villiam Dahlström, 91)

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Melvin Sjöland, Emil Tot Wikström, Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand

Varning Kazper Karlsson (27)

Mål 1-0 (9) Alexander Johansson, 1-1 (31) Villiam Granath, 2-1 (48) Alexander Berntsson, 2-2 (55) Jack Cooper-Love, 3-2 (59) Sadat Karim