Vi synar AFC Eskilstuna

Lördagen den 29 oktober möter HBK:s herrlag AFC Eskilstuna på Tunavallen i den näst sista omgången av årets Superettan. HBK vann med 2–1 när lagen möttes på Örjans vall i maj.

Allsvenska säsonger 2

Superettan/div 1 säsonger 15 (inkl. Café Opera)

KOMMENTAREN

AFC Eskilstuna mötte Landskrona BoIS på bortaplan i den senaste omgången och matchen slutade 1–1. Landskrona tog ledningen med 1–0 efter ett självmål. I den andra halvleken kvitterade Ashley Coffey för AFC. Han styrde ett inspel från André Alsanati in i mål. Efter matchen sa Ashley Coffey det här till Discovery+:

- Det är tufft att möta Landskrona. Det är ett bra och starkt lag och lyckligtvis kunde vi få in ett mål i andra halvlek och kvittera. Om jag bara får bollen i rätt yta, så gör jag mål. Det har bara blivit fyra mål hittills i år och det beror på att jag har varit skadad en hel del.

HEMMASTATISTIK

AFC Eskilstuna har spelat 14 hemmamatcher och det har blivit sju segrar, en oavgjord match och sex förluster. I den senaste hemmamatchen förlorade AFC mot Östers IF med 2–1. Öster tog ledningen med 2–0 och i den 60:eminuten reducerade AFC till 2–1. Samir Maarouf slog ett inlägg som styrdes i mål av en Österförsvarare. Tio minuter före slutet hade Ryan Williams ett lobbskott som träffade översidan av ribban. Det var det närmaste som AFC kom en kvittering.