Tappade 2-0 till 2-3

Allt såg frid och fröjd ut med 2-0 efter en timmes spel. ÖIS gjorde två mål ganska tätt innan de avgjorde när klockan precis passerat 86 minuter.

HBK började direkt efter avsparken att etablera spel på Örgrytes planhalva och redan efter 45 sekunder skapade HBK en hörna. Hörnan blev resultatlös. Halvlekens bästa chans kom redan i den tredje minuten. På en frispark från Jonathan Svedberg nickade Andreas Johansson tätt utanför.

HBK fortsatte med under halvlekens första 20 minuter att ha stort bollinnehav utan att skapa några heta chanser. De ledde till några hörnor som blev resultatlösa.

I den 25:e minuten kom Örgrytes första chans när Nicklas Bärkroth sköt utanför efter en fin kombination.

Planen var tungsprungen och ställde till en del problem för spelarna. De halkade till ibland och det var svårt att vid vissa tillfällen behandla bollen.

I den 38:e minuten kommer Alexander Johansson fram på vänsterkanten och hans inspel täcks ut till hörna. På hörnan nickar Alexander Berntsson på mål. Det var första halvleks enda avslut på mål.

I den 42:a minuten blev Erik Ahlstrand varnad och sedan hände inget mer i halvleken. HBK hade under halvleken tre avslut, ett på mål och femhörnor.

Andreas Bengtsson sa det här i Discoveryplus sändning efter första halvlek:

- Spelet från oss var så där. Det har varit ett böljande spel med mycket kamp. Planen är tungsprungen och vi har kommit till några lägen men vi måste öka tempot lite andra halvlek.

Magnus Haglund efterlyste mer fart och fler avslut i andra halvlek och redan efter 42 sekunder tog HBK ledningen med 1-0. Jonathan Svedberg vann bollen och hittade Joel Allansson med en passning. Joel tog emot och sköt ett skott i målvaktens vänstra kryss.

HBK fortsatte med att trycka på och några minuter senare var Erik Ahlstrand nära att få bollen på mål. I den 50:e minuten bröt Erik Ahlstrand ett uppspel på mittplan och avancerade fram på ÖIS planhalva. Han slog ett inlägg som studsade fram till Alexander Johansson som från nära håll kunde stöta bollen i mål. 2-0 till HBK.

Efter 15 minuter hade ÖIS bollen under mer kontroll och på ett inlägg kom Nicklas Bärkroth före Malkolm Nilsson Säfqvist och nickade bollen i mål.

HBK fortsatte med att ha flera avslut och på ett fint skott från Erik Ahlstrand fick Robin Wallinder i ÖIS-målet sträcka ut för att rädda.

Nicklas Bärkroth var hela tiden ett orosmoment för HBK:s backlinje och i den 68:e minuten nickade han utanför på ett inlägg från vänsterkanten. En minut senare kom ÖIS kvittering till 2–2. En långboll studsade fram till Isak Dahlqvist som avslutade lågt.

HBK hade efter ÖIS kvittering flera avslut utan att göra mål. I den 87:e minuten rensade ÖIS en långboll mot HBK:s planhalva och det blev ett missförstånd mellan Andreas Johansson och Malkolm Nilsson Säfqvist. De krockade när de skulle ta bollen och bollen hamnade hos Nicklas Bärkroth, som sköt in bollen i öppet mål. 3-2 till ÖIS.

HBK tryckte på för en kvittering och Mikael Boman var närmast i den sista tilläggsminuten när Alexander Berntsson nickade ner till honom i straffområdet. Boman halkade till och fick inte till något bra avslut.

HALMSTADS BK –ÖRGRYTE IS 2 - 3

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Kazper Karlsson (Emil Tot Wikström, 87), Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Joel Allansson - Sadat Karim (Mikael Boman, 81), Alexander Johansson

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Villiam Dahlström, Albin Ahlstrand, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson

Mål 1-0 (46) Joel Allansson, 2-0 (50) Alexander Johansson, 2-1 (61) Nicklas Bärkroth, 2-2 (69) Isak Dahlqvist, 2-3 (87) Nicklas Bärkroth

Varningar Erik Ahlstrand (42), Sadat Karim (64)