Sjätte raka för P17

P17 tog sin sjätte raka seger efter vinst mot Trelleborgs FF under söndags eftermiddagen på Sannarp. Slutresultatet blev 3-1.

Hemmalaget inledde lite trevande på den något tunga och blöta planen. Var inte tillräckligt rejäla i duellspelet och TFF fick momentum i inledningen. I den 19:e minuten lyckades man också göra 1-0 på nick efter fint inlägg från kanten där forwarden tryckte bort sin försvarare med armarna men målet godkänns.

Efterhand växte blåklädda in i matchen och stundtals spelade man sig fint fram till lägen. Efter halvtimmen spelad kvitterade Måns Andersson till 1-1 serverad på bakre stolpen med en fin yttersida av Edmond Berisha.

Baraminuten efter var det dags igen denna gång står Berisha för målet och Elis Wijk för assisten. 2-1 står sig sedan halvleken ut.

- Vi reser oss efter deras mål och skönt att få två snabba mål därefter och gå till pausvila i ledning, kommenterar Viktor Ljung.

I början av andra halvleken har HBK kontroll på spelet och bara den sista skärpan i sista tredjedelen fattades för att man ska kunna utöka. Det görs också en rad byten för att få in ny energi och pigga ben. In kommer bl.a. Lucas Gustafsson som efter en omställning stängde matchen med sitt 3-1 mål, framspelad av Linus Abrahamsson. Halmstad försökte gå för fler mål och ta in några mål mot Elfsborg i tabellen men slutresultet blir 3-1.

- Vi gör en stabil match förutom de första 15-20 minutrarna där vi inte riktigt kommer upp i nivå. Det är återigen kollektivet som gör att vi tar tre poäng där alla gör det bästa av speltiden man får, vilket är fantastiskt kul att se. Dessutom tar vi det sista lilla halmstrået om andraplatsen även om det krävs ett litet mirakel, avslutar Mattias Olofsson tränare i P17.

HBK P17-Trelleborgs FF 3-1

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju (FabianJohansson,75), Bleon Kurtulus, Hugo Rödin, Filip Andersson (Joel Kellomiemi, 69) - Måns Andersson (Altin Mazreku,69), Filip Lennartsson (Laurent Qitaku, 75), Olle Johansson (Adam Frånberg, 62), Linus Abrahamsson - Elis Wijk (Lucas Gustafsson, 62), Edmond Berisha

Avbytare utan speltid: Noa Pastuhovic

Mål 0-1(19), 1-1 (30) Måns Andersson (Edmond Berisha) 2-1 (31) Edmond Berisha (ElisWijk), 3-1 (82) Lucas Gustafsson ( Linus Abrahamsson)