P19 spelade oavgjort mot Häcken

En tuff match borta mot BK Häcken där man först tappade en 0-1-ledning till 2-1 innan man kvitterade i slutet. Poängen visade sig vara viktig och nu står det helt klart att P19 spelar P19-Allsvenskan nästa år.
Häcken började matchen med boll men HBK höll dem ofta kvar på egen planhalva i inledningen. HBK-killarna växte och började själva skapa mer och mer.

Ett väldigt fint anfall ledde till 0-1 när högt tempo i anfallsriktningen ledde till att Albin Binnefors sköt in Lorent Mehmetis inspel i mål efter 2-0 minuter.

Det skapade ett par chanser till för HBK och en god känsla i paus.

I andra halvlek tappade HBK initiativet mer och var slarvigare med boll i långa stunder vilket gjorde att Häcken skapade tryck utan att direkt skapa några heta chanser.

Kvitteringen kom på straff. En Häckenspelare gick på avslut och på väldigt kort avstånd träffade bollen handen och domaren valde att blåsa straff. Kvitterat i minut 72.

I 86:e minuten visade Häcken kvalitet och ett fint inlägg och en fin nick gjorde att hemmalaget tog ledningen.

Inbytte Viggo Rolfsson och Lorent Mehmeti såg till att det blev oavgjort. HBK vann boll. Lorent spelade fram vindsnabbe Viggo och Viggo spurtade förbi sin försvarare och sköt 2-2.

- Vi ser fram emot att se matchen igen och plocka ut sekvenser för killarna där vi gör saker väldigt bra. Häcken är en stark motståndare och vann Ligacupen för P19-lag i våras, säger assisterande tränare Morgan Ljungkvist.

BK Häcken P19 - HBK P19, 2-2 (0-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson (Milanas Razinskas, 78) - Pontus Carlsson (Viggo Rolfsson, 61), Samuel Svensson, Albin Ahlstrand, Enis Krasniqi (Leo Hedenberg, 61) - Albin Binnefors, Lorent Mehmeti
Avbytare utan spel Måns Ramström, Filip Eriksson, Noel Åberg, Egon Kurtulus
Mål 0-1 (20) Albin Binnefors (Lorent Mehmeti), 1-1 (72) straff, 2-1 (86), 2-2 (90) Viggo Rolfsson (Lorent Mehmeti)