P16 till SM-final

HBK:s P16-lag är klara för SM-final efter att ha besegrat IFK Göteborg i dubbla matcher. I finalen väntar IF Brommapojkarna.

På lördagen åkte P16 till Proiritet Serneke Arena för returmatch i semifinalserien mot IFK Göteborg.

IFK startade matchen i högt tempo och det märktes att dom verkligen ville ge det en chans att hämta upp ett 1-6 underläge från första matchen.

- Före matchen pratade vi om att spela som vanligt, då med hög press och tålamod i speluppbyggnad, säger Alexander Nilsson i P16-staben.

IFK skulle ta ledningen på en tilltrasslad situation, där bollen studsar olyckligt på en HBK-spelare och självmål i minut 13. IFK får energi av detta och hotar HBK men kommer inte till några chanser. Antingen så blockas inlägg eller tas bollen bort vid inläggsituationer. Spelet jämnar ut sig mer och mer. HBK har några halvchanser att både utjämna och ta ledningen. I minut 40 får HBK en frispark, där Altin Mazreku stegar fram kan slå frisparken direkt i mål från 25-30 meter.

- I pausen gick snacket hur vi skulle få stopp på IFKs kantspel och att våga hålla i bollen. Detta tog killarna verkligen till sig, för andra halvlek tar vi verkligen över helt och gör det som vi är bra på, säger Tobias Dock i P16-staben.

HBK trycker på direkt och i minut 50 kan Zack Gustafsson Jönsson trycka in målvaktsreturen från Vincent Johanssons skott till 1-2. HBK fortsätter att göra det svårt för IFK med bra och kompakt försvarsspel och trygga i speluppbyggnad.

I minut 63, ett riktigt fint spelmål. Bollen går som på ett snöre, där IFK inte hinner med alls. Fina spelvändningar och till slut skickar Emir El-Kathemi in ett inlägg mellan målvakt och backlinje och Lukas Ek kan göra 1-3 i öppet mål på bakre stolpen.

HBK håller tempo och fokus uppe resten av matchen och vinner klart rättvist.

IFK GÖTEBORG - HBK P16  1 - 3

Startelva Julian Hallonlöf, Emir El-Kathemi, Hjalmar Åberg, William Backhausen (Albin Hyseni, 84), Albin Hyseni (Sinisa Antunovic, 72), Marius Lerner (Dilon Ademi, 72), Isaac Carlsson (Olle Johansson, 45), Manfred  Nilsson (Gustav Nilsson, 72), Vincent Johansson, Altin Mazreku (Lukas Ek, 60), Nikola Vrban (Zack Gustafsson Jönsson, 45)

Ej inbytt Noa Pastuhovic

Mål 1-0 (12), 1-1 (40) Altin Mazreku, 1-2 (50) Zack Gustafsson Jönsson (Vincent Johansson), 1-3 (63) Lukas Ek (Emir El-Kathemi)