Notiser efter HBK-Örgryte IS

Det blev förlust i går mot ÖIS efter att ha tappat ledning med 2-0 till 2-3.
THOMAS BOAKYE GJORDE SIN 100:e match för HBK i Superettan. Han har även spelat 77 matcher i Superettan för Varbergs BoIS.

JOEL ALLANSSON GJORDE I GÅR sitt femte mål för säsongen. Under sin karriär i svensk elitfotboll, 2009-14 i IFK Göteborg och 2019-21 i HBK, totalt under nio säsonger gjorde han också fem mål.

FÖR ANDRA GÅNGEN I ÅR så var det åtta spelare från den egna Akademin i startelvan. Även i matchen mot Skövde AIK på hemmaplan var det åtta i startelvan. Den matchen slutade också 3-2 - men till HBK. Startelvan hade en snittålder på 26,64 år.

FÖR NIONDE GÅNGEN I ÅR så var publiksiffran över 3 000 åskådare. Efter gårdagens match är årets publiksnitt 3 350 åskådare per match. Med det leder HBK publikligan klart före Örebro SK som ligger tvåa. Deras snitt är 2 604.

DET VAR NÄSTAN TIO ÅR sedan som HBK senast tappade en 2-0 ledning till 2-3. Söndag 21 oktober 2012 spelade HBK hemma mot IFK Värnamo. Det stod 0-0 i paus, precis som i går, innan Mikael Boman och Johnny Lundberg gjorde de två första målen. I matchens 87:e minut reducerade Värnamo innan Ryan Miller gjorde självmål tre minuter senare. HBK satsade hejdlöst framåt och i stället gjorde Värnamo 2-3 i 91:a. Det året gick HBK upp i Allsvenskan några veckor senare...