Notiser efter HBK-Örebro SK

Det blev inget allsvenskt avancemang i går när HBK spelade 0-0 hemma mot Örebro SK. Rent historiskt var inte resultatet särskilt överraskande.
SENAST HBK VANN HEMMA MOT ÖREBRO var 2007 när HBK vann med 3-1. Därefter har det nu spelats nio matcher mellan lagen på Örjans vall. Sju av dessa har slutat oavgjort medan två har vunnits av de vittröjade.

DET VAR ÅRETS ANDRA 0-0 match. Det hände även i bortamatchen mot Östersunds FK för några veckor sedan. På Örjans vall var det den första mållösa matchen sedan sista hemmamatchen förra året i Allsvenskan mot Hammarby.

GÅRDAGENS PUBLIKSIFFRA PÅ 3 624 åskådare var den tredje högsta för året. Det är endast sommarmatchen mot Landskrona BoIS och gratis-matchen möt Östers IF som det kommit fler åskådare. Snittet i år är  3 370 åskådare per match och där ligger just Örebro SK tvåa med 2 604.

DEN SOM SPRANG LÄNGST I GÅR var Joel Allansson med sina 9 968 meter, följd av Jonathan Svedberg 9 875 meter. Joel var också den som hade högsta topphastighet med 30,2 km/timme. Närmast där var Erik Ahlstrand med 29,69 km/timme.

FÖR VILLIAM DAHLSTRÖM VAR DET FÖRSTA matchen från start sedan omgång 14 hemma mot Utsiktens BK. Därefter tog Alexander Johansson hand om platsen i startelvan men då "Alle" i går var avstängd fick "Ville" chansen på nytt.

I STARTELVAN VAR FEM AV spelare från vår egen Akademiverksamhet. Snittet på startelvan var i går 28,18 år.