Matchdax: Utsiktens BK-HBK

I morgon är det dags för match i omgång 27 för HBK. Det är bortamatch mot Utsiktens BK som gäller på Bravida Arena.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Slutskedet av Superettan och konstgräsmatch borta mot Utsiktens BK. Hur har träningsvecka sett ut efter ÖIS-matchen?

- Vi har tränat på och har haft bra träningar. Vi har förflyttat oss till Sannarps konstgräs och tränat där fredag, lördag, söndag. Nu ser vi fram emot en match på fina Bravida Arena.


Hemma på Örjans vall vann vi i somras med 4-1 mot Utsikten. I förra omgången vann göteborgarna borta mot Brommapojkarna med 1-0.

- Det var en imponerande seger mot Brommapojkarna. Just nu är det väldigt jämt mellan lagen i serien och det visar sig med tydlighet i varje match. Vi vet att det blir ett hårt motstånd i morgon kväll men vi känner oss redo.

- Utsikten är ett lag som spelar direkt, framåt. De är fysiskt starka. Hemma speglade siffrorna inte händelserna på plan den gången. Vi var också väldigt effektiva den matchen.


Vad behöver ni göra för att ta tre poäng i morgon?

- Det gäller att stå upp i den fysiska kampen, spela bollen snabbt. Vi vet att de är ett fysiskt lag och då gäller det att snabbt leverera boll, och hålla tempo i spelet. Där har vi nyckeln och andrabollar framför egen backlinje blir också väldigt viktig detalj.



TRUPPEN 
1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
21. Andreas BENGTSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

5. Joseph BAFFO
11. Samuel KROON
19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
27. Melvin SJÖLAND


I FAROZONEN

Avstängda vid nästa gula kort: Thomas Boakye, Joseph Baffo, Kazper Karlsson, Erik Ahlstrand, Villiam Dahlström.



POÄNGLIGAN

16 (16+0) Alexander Johansson

11 (4+7) Sadat Karim

10 (7+3) Mikael Boman

7 (7+0) Joseph Baffo

6 (3+3) Samuel Kroon

6 (2+4) Villiam Dahlström

6 (2+4) Phil Ofosu-Ayeh

6 (2+4) Jonathan Svedberg



NOTERAT

MATCHEN MOT UTSIKTENS BK är den första på bortaplan någonsin. Lagen har bara mött varandra en gång tidigare. Det var i somras på Örjans vall när HBK vann med 4-1. I den matchen hoppade Alexander Johansson in och gjorde två mål. Sedan dess har han varit startspelare i HBK.


SENAST TOG UTSIKTENS BK en imponerande seger på bortaplan mot IF Brommapojkarna med 1-0. Dess för innan hade de tre raka förluster. På Bravida Arena har de inte vunnit sedan i juni. Därefter har de sju raka utan vinst på hemmaplan.


JONATHAN SVEDBERG KAN VID MATCHEN bli den femte spelaren som spelat 100 Superettan-matcher för HBK. De fyra som redan gjort det är Alexander Berntsson (117), Malkolm Nilsson Säfqvist (116), Andreas Bengtsson (110) och Thomas Boakye (100).


DEN ENDE SPELAREN SOM SPELAT för båda klubbarna är Sebastian Johansson. Han spelat i HBK 2007-09 och efter sin tid i Örgryte IS spelade han ett fåtal matcher för Utsikten 2013. En annan HBK:are Peter Vougt (i HBK 1995-98) har senare varit assisterande tränare i UBK.