Mållöst i Östersund

Fjärde matchen mot Östersunds FK borta och ännu har inte HBK släppt in något mål i Jämtland. 0-0 betydde att man tog ett viktigt poäng i jakten på den allsvenska platsen.

Inledningsvis så kände lagen på varandra och ingen tog direkt något initiativ, även om hemmalaget hade två hörnor under första tio minuterna. Annars var det ganska avvaktande och det var inte mycket som hände under första kvarten.

Inget av lagen skapade något speciellt och för HBK:s del kom första hörnan först i 24:e minuten. I anfallet efter kom första chansen i matchen när Chovanie Amatkarijo fick en boll i djupled i en duell med Phil Ofosu-Ayehmen där Malkolm Nilsson Säfqvist var väl med långt ut och stängde möjligheten när hemmaspelaren kom till avslut.

I 38:e minuten fick HBK en frispark drygt 10-12 meter utanför straffområdet men Jonathan Svedbergs skott tog i muren och returen gick över. Tre minuter senare fick ÖFK en frispark strax utanför straffområdet ut till höger. Eric Brandon tog hand om frisparken men Sebastian Karlsson Grach nickade en bra bit över.

Alexander Johansson fick en djupledsboll minuten senare men han fick inte till avslutet när han kom i ett läge snett ut till höger. För även om HBK hade tagit över bollinnehavet i slutet av matchen så hade de svårt att komma till målchanser och därför stod det 0-0 när domaren blåste av efter att det varit tre tilläggsminuter.

- Vi började svajigt men har jobbat upp oss. Vi har fått igång spelet hyfsat men vi måste få upp tempot. Det gäller att komma i egen nivå och prestation. Vi har tålamod, men det gäller att skapa fler målchanser, menade Jonathan Svedberg i pausen när han blev intervjuad av discovery+.

Inledningsvis på andra halvlek tog HBK initiativet direkt och i 48:e minuten fick de ett bra frisparksläge efter en hands. Jonathan Svedberg sköt en bra frispark som Keita räddade och där Alexander Johansson inte riktigt kom åt returen.

Det var i stort sett bara spel på hemmalagets planhalva även om inte HBK kom till någon direkt målchans. Bästa chansen kom i 55:e minuten när Sadat Karim kom till ett bra avslut efter ett fint samarbete med Joel Allansson.

Några minuter senare ropade hemmapubliken på straffspark när Cesar Weilid föll i en duell med Jonathan Svedberg men där domaren helt rätt vinkade avvärjande.

Efter 63 minuter gjordes första byten när unge Kazper Karlsson fick lämna plan för Emil Tot Wikström.

Några minuter senare fick HBK ny frispark snett ute till höger men Svedbergs frispark gick över.

I 72:a minuter var det dags för ett dubbelbyte i anfallet när Boman och Dahlström kom in. Det var dock ÖFK som efter hand blev mer spelförande och HBK bevakade sina positioner. I 85:e minuten fick Thomas Boakye rädda på mållinjen efter att det blivit lite flipperspel efter en hemmahörna.

Några fler målchanser blev det inte utan matchen slutade 0-0, vilket gör att man ökade avståndet till Brage som förlorade samma eftermiddag.

Andreas Johansson kommenterade efter matchen i discovery+ efter matchen:

- Vi kämpar bra och sliter där ute men vi skapar för lite. Vi håller nollan för andra matchen i rad men som matchen är känns det rättvist. Vi ska ta de poängen som krävs, det ser bra ut, men det är femton poäng kvar att spela om.

Östersunds FK – Halmstads BK 0 – 0

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye – Kazper Karlsson (Emil Tot Wikström, 63), Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Erik Ahlstrand – Sadat Karim (Mikael Boman, 72),Alexander Johansson (Villiam Dahlström, 72)

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Andreas Bengtsson, Marcus Olsson, Taulant Parallangaj

Varningar Joel Allansson (55), Villiam Dahlström (79)