HBK föll med 1-2

Det blev inga poäng för HBK mot Utsikten. Underläge med 0-2 i paus gjorde att det blev för tufft. Reducering på straff till 1-2 men när HBK drabbades av utvisning blev det för tufft.

I ett strilande regn över Bravida Arena inför lite mer än ett hundratal bortasupporters var det HBK som tog initiativet från start. Det var mer spel på hemmalagets planhalva men några målchanser vaskades inte fram inledningsvis. Förrän i tolfte minuten när ett inlägg från vänster nådde Jakob Hedenqvist som vid bortre stolpen kunde nicka in 1-0 till hemmalaget.

Två minuter senare fick ”Kiken” en frispark tio meter utanför straffområdet som dock fastnar i muren men i anfallet efter kom de runt nere till vänster men HBK fick ut den till hörna. Hemmalaget fick energi efter sitt mål och jobbade hårt och frenetiskt i varje duell och fick nästa chans (21) när Predrag Randelovic nickade strax framför mål men Malkolm Nilsson Säfqvist plockade bollen enkelt.

Efter att HBK tappat boll mitt på planen blir det en omställning där Karl Bohm skjuter via stolpen i mål. 2-0 efter 25 minuter.

I 29:e minuten slog hemmalaget ett inlägg och där Nsima Peter vid främre stolpen var på väg att peta in bollen. Utsikten dominerade nu matchen och HBK hade svårt att få till något riktigt anfallsspel.

I 32:a minuten fick HBK sin första riktiga chans när Phil Ofosu-Ayehs nick efter hörna gick strax över. HBK fick mer och mer boll men mötte ett kompakt hemmaförsvar och som spelade snabbt när de fick chansen att anfalla.

Alexander Johansson kom så när igenom (43) men ett hemmaben kom i vägen precis när han sköt. Så mycket mer hände inte trots en minutstilläggstid.

I paus gjorde HBK ett byte när Marcus Olsson kom in i stället för Alexander Berntsson på mittbacksplatsen.

Direkt efter tjugo sekunder vann Olsson en omställningsduell och Alexander Johansson kom lite snett ut till vänster hyfsat fri med målvakten men denne klarade med en fotparad. På andra bollen slog ”Alle” in bollen som parallellt med mållinjen gick igenom.

HBK visade från start en beslutsamhet att försöka rädda poäng från denna match. Efter ett fint anfall (51) avlossade Jonathan Svedberg bössan men ett hemmaben fick bollen till hörna.

Strax innan timman spelad gjorde HBK ett dubbelbyte. In med Tot Wikström och Baokye när Ofosu-Ayeh och Kazper fick lämna. Minuten efter fick HBK en omställning där Erik Ahlstrand kom runt och slog en boll som precis passerade både Sadat Karim och Emil Tot Wikström.

Efter 63 minuter kom en omställning där Alexander Joansson sprang sig ren och blev fälld med varning som följd. Sadat Karim fick ta han dom denna och satte den säkert vid sidan om målvakten.

Bara någon minut senare fick HBK en ny farlig chans men där Alexander Johansson fick bollen precis utanför.

HBK bestämde nu på Bravida Arena. Nästa chans fick Emil Tot Wikström som inte riktigt träffade bollen inne i straffområdet och i samma ögonblick drabbades HBK av rött kort när Alexander Johansson däckade en hemmaspelare vid kortlinjen.

Haglund plockade ut Andreas Bengtsson och in kom Mikael Boman för att förstärka anfallet. Med tio man mot elva försökte man och "Bosse" fick till en nick efter inlägg (88) men den blev för lös.

Även Villiam Dahlström kom in i slutet i stället för Sadat Karim.

Det blev åtta minuters tilläggstid. Det var kamper inne i straffområdet och det slets hårt i Mikael Boman. Thomas Boakye gick omkull inne i straffområdet.

Hörna i 94:e och Malkolm kommer upp och stannar kvar på det efterföljande anfallet.

I 98:e drabbades även hemmalaget av en utvisning men HBK hann inte skapa mer.

Utsiktens BK – HBK  2 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh (Thomas Boakye, 59), Andreas Johansson, Alexander Berntsson (Marcus Olsson, 46), Andreas Bengtsson (Mikael Boman, 82) – Kazper Karlsson (Emil Tot Wikström, 59), Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Erik Ahlstrand – Sadat Karim (Villiam Dahlström, 89), Alexander Johansson