Femetta för P17

HBK:s P17 var rejält taggade och bjöd på riktigt fin fotboll undersöndagen mot BK Häcken på Gothia Park, resultatet skrev till 5-1 efter 4-0 i paus.

Halmstad inledde matchen på bästa tänkbara sätt och kunde gjort mål vid ett par lägen redan innan Olle Johansson placerade in 1-0 i minut 10.

Bortalaget behöll taktpinnen och 2-0 i 15:e av Alex Hall som vinner bollen högt upp i plan och förvaltar sitt friläge. 3-0 efter att nämnde Hall på nytt fått fri lejd mot mål men denna gången avstyr målvakten dock kan han inte göra något åt Altin Mazrekus retur i mål.

I den 30:e minuten bjöds publiken som tagit sig till Gothia Park på dagens bästa anfall. Bollen går som på ett snöre på högerkanten där Benjamin Fazliju, Linus Abrahamsson sköter förarbetet till Edmond Berisha som gör 4-0. Därefter drabbas laget av ett rött kort precis innan halvtidsvilan då domaren tror sig höra ett grovt ord från en HBK spelare.

- Såklart lite tråkigt att få en sån utvisning mot oss men vi fokuserar på den fantastiskt fina prestation vi gör under första halvlek. Ett varierat anfallsspel där målen görs på olika vis och dessutom bra kontroll i försvarsspelet. Killarna är fast beslutna om att anta utmaningen med en man mindre i andra halvlek, säger Viktor Ljung.

Andra halvlek har Häcken mycket boll men blåklädda försvarar sig väl i sitt stundtals mycket låga försvar. Tiden går och i 70.e minuten vinner Filip Andersson bollen sätter fart och tar sig förbi på vänsterkanten och avslutar med vänsterfoten och bollen letar sig hela vägen in i mål. Kort därefter lyckas Häcken göra 5-1. Närmre än så kom aldrig ”getingarna” utan matchen slutar 5-1.

- En riktigt grym första halvlek från killarna där vi har bud på ett par mål till. Den sätter ju oss i ett bra läge inför 2:a även om vi är en man mindre där. Alla killarna visar återigen fin inställning och krigar på tills sista minuten i riktigt god HBK anda, avslutar Mattias Olofsson i P17.

BK Häcken P17- HBK P17 1-5

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju, Milanas Razinskas (Fabian Johansson, 84), Hjalmar Åberg, Filip Andersson (Joel Kelloniemi, 88) - Linus Abrahamsson (Lucas Gustafsson, 72), Adam Frånberg (Laurent Qitaku, 72), Olle Johansson (Filip Lennartsson, 85), Altin Mazreku (Manfred Nilsson, 85) – Alex Hall (Elis Wijk, 82), Edmond Berisha (utvisad 42)

Mål  1-0 (10) Olle Johansson (Edmond Berisha) 2-0 (15) Alex Hall, 3-0 (20) Altin Mazreku (Alex Hall), 4-0 (30) Edmond Berisha (Linus Abrahamsson), 5-0 (70) Filip Andersson, 5-1