Damlaget avslutar årets seriespel

HBK-damerna avslutar sitt seriespel i morgon lördag borta mot Eskilsminne IF. Efter förra veckans seger i derbyt mot Halmia är kontraktet säkrat och de kan spela avslappnat.

Det blev en härlig seger och en euforisk känsla som matchen gestaltade sig. Underläge som vändes till vinst, säkrat kontrakt och dessutom i ett derby.


Damlaget hade laddat upp med bilder från förra matchen mellan lagen och det firande som motståndarna hade lång tid efter matchen. 

-Det gav oss extra tändvätska och vi visade en helt annan beslutsamhet framför allt sista halvtimman då vi tar över och har full kontroll efter segermålet, säger Fredrik Andersson.


På lördagen spelas årets sista seriematch och damlaget åker till Helsingborg för match mot Eskilsminne. I motståndarlaget så återfinns Alva Hed som gjort stor nytta för HBK när hon spelade hos för de blåsvarta. I Eskilsminne finns även Johanna Olsson som år efter år producerar mål i otrolig mängd.

Eskilsminne har ett lag som absolut tillhör ett av seriens bästa, en tuff motståndare väntar alltså.


HBK dam har tillbaka Matilda Johansson men saknar fortsatt Arbnora Robeli. Inte heller Hannah Sjödahl finns tillgänglig till helgens match. Damlaget är fokuserade på att avsluta bra och är motiverade för att göra en så stark prestation som möjligt.


Det är endast Södra Sandby som tagit samtliga poäng i dubbelmöte mot HBK. Övriga lag har HBK åtminstone tagit en poäng mot. Eskilsminne vann mötet i somras med 1-0 och nu går HBK för seger.



Eskilsminne IF - HBK Dam

Lördag 8 oktober kl. 14.00 - Västergårds IP.