Gabriel Wallentin kommer hem

Efter att ha varit utlånad i två säsonger är det nu klart att Gabriel Wallentin kommer tillbaka till HBK efter sin tid i Skövde AIK.
"Gabbe" är en spelare som är fostrad i HBK:s Akademi- och ungdomsverksamhet. Han spelade i laget födda 2001 och spelade där tillsammans med bl.a. Erik Ahlstrand.

För att få mer speltid har han under två säsonger varit utlånad till Skövde AIK men nu flyttar han hem igen.

- "Gabbe" är en lovande mittback som under sin utlåning hos Skövde AIK har tagit ytterligare kliv och har gjort en väldigt stark höst i Superettan. Det blir spännande att få hem Gabriel igen till fadershuset och bidra till hans fortsatta utveckling här i HBK, menar managern Magnus Haglund.


- Det är skitkul att vara tillbaka där allt började. Jag ser fram emot att komma igång och vara här igen. Det är mycket kompisar kvar här sen sist. Min plan med utlåningen var att få visa upp mig och få komma tillbaka igen, säger Gabriel Wallentin. Under två säsonger har de varit lagkamrater i Skövde AIK. Nu är både Villiam Granath och Gabriel Wallentin klara för HBK.

Magnus Haglund gillar de egenskaper som Gabriel har:

- Han är spelskicklig med väldigt bra fötter, en tuff duellspelare med bra huvudspel och han är dessutom snabb. Det finns många intressanta egenskaper som finns på plats redan nu. Nu ska det till lite finslipning av de olika delarna i spelet, sen så tror vi att vi har en väldigt bra mittback framåt.


Tiden i Skövde var ju tänkt att den skulle ge Gabriel viktig speltid och framför allt under hösten 2022 i Superettan fick han spela mycket.

- Jag har haft två bra år i Skövde. Jag har fått växa upp lite, har tagit kliv både på personliga plan och på fotbollsplan. "Tobbe" (Linderoth) har lärt mig mycket om hur man ska vara smart på en plan, säger "Gabbe" som hade en rätt skadefylld säsong under första året på västgötaslätten. 


Nu är han tillbaka i den härliga blå tröjan.Gabriel Wallentin

Född  3 april 2001
Klubbkarriär
  HBK U (-2018), Halmstads BK (2019-20), Skövde AIK (2021-22, lån), Halmstads BK (2023-)

Superettan-matcher/mål  23/0

Ettan-matcher/mål  17/0
Landskamper  3 J, 4 P