Seger i slutomgången

Sista matchen för året. Sista matchen på Örjans Vall detta året. HBK redan klara för Allsvenskan. Det blev vinst med 1-0 efter mål av Joel Allansson.
Matchen började med en värmande applåd från hemmapubliken mot spelarna för den Allsvenska uppflyttningen.

I den tredje minuten hade Villiam Dahlström öppet mål på Jonathan Svedbergs hörna men la bollen utanför.

HBK tryckte på rejält i inledningen mot Brages mål. Mycket bollar in i straffområdet. Under de första 15 minuter visade upp HBK ett fint anfallsregister.

Väldigt fint anfall i den 19:e minuten. Efter inspel längs marken till Sadat Karim så la Karim upp bollen för Joel Allansson som från straffpunkten sköt decimetern utanför.

Brage skapade sitt första läge strax därefter men avslutet från en fin position gick 10 meter utanför.

Jätteläge för Brage i 25:e minuten. Överlångt inlägg som ramlade ner i straffområdet. Rejäl felträff sedan som studsade hej vilt och till slut utanför stolpen till en resultatlös hörna.

Nästa läge kom för HBK. Ett inlägg från vänsterkanten styrde lite lätt av Bragemålvakten och styrning hamnade framför Joel Allansson som på volley i stort sett hade fritt läge men bollen decimetern över denna gången.

Tredje gången gillt för Joel Allansson i 34:e minuten.. Bollen hamnade vid hans fötter utanför straffområdet efter ett HBK-anfall och Joel klippte till. Bollen hårt nere vid ena stolpen och 1-0 till HBK.

Mycket HBK med boll men utan direkta målchanser efter målet fram tills paus.

Kazper Karlsson spelade snyggt fram Villiam Dahlström i djupled i minut 48 men Villiam skott gick en bit utanför.

Bragemålvakten tvingades till en fin räddning på Jonathan Svedbergs hörna när Sadat Karim tryckte till med pannan i 51:a minuten.

Erik Ahlstrand var den nästa HBK:are att sätta Bragemålvakten på prov (54). Räddning ut till hörna från vänster.

5 mot 2-läge för HBK i 61:e minuten men Boakyes skott täcktes till en offsidestående Villiam Dahlström.

Malkolm Nilsson fick göra en stabil räddning i minut 63 när Brage stack in en boll bakom HBK:s backlinje. Läget blev ur ganska dålig vinkel och "Malle" kom väldigt nära skytten.

Spelet hade varit mer jämt i andra men halvvägs in i halvleken började HBK skapa chanser.
Bra samspel mellan Phil Ofuso-Ayeh och Villiam Dahlström i minut 70. Phil hittade in på fötterna till Villiam som satte tillbaka boll till en löpande Phil som dock sköt rätt mycket över. Fler situationer i Brages straffområde under denna perioden utan att avslut. HBK var dessutom väldigt aggressiva och vann dessutom tillbaka snabbt vid flertalet tillfällen.

I minut 75 satte Brage in HBK-fostrade Shkodran Maholli.

Några halvfarliga situationer i HBK:s straffområde med dryga 10 minuter kvar men inga direkta avslut.

Inget mer hände i matchen där det var bra stämning matchen igenom på Örjans Vall.

HBK - IK Brage, 1-0 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Marcus Olsson, Thomas Boakye - Kazper Karlsson (Albin Ahlstrand, 83), Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Villiam Dahlström (Emil Tot Wikström, 81), Sadat Karim (Mikael Boman, 70)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson,  Taulant Parallangaj
Mål 1-0 (34) Joel Allansson