Samuel Kroon lämnar HBK

Efter tre säsonger i Halmstads Bollklubb har mittfältaren Samuel Kroon bestämt sig för att lämna föreningen.

- Jag känner att jag behöver något nytt efter skadorna. Att få en nystart, en ny fräsch start och helt enkelt försöka utvecklas med det, säger Samuel Kroon efter att han har bestämt sig för att lämna föreningen.


HBK-managern Magnus Haglund har förståelse för Samuel Kroons beslut:
- Han känner att han efter sin skadeperiod vill få en nystart i en ny miljö och det är ett beslut som vi respekterar.

- Vi tackar honom för den tid han har varit här och han har varit en stark bidragande orsak att vi nått två allsvenska avancemang på tre säsonger, anser Magnus.


Kroon missade första delen av Allsvenskan 2021 och i stort sett hela Superettan efter omstarten i slutet på juni. Han dubblade i stort sett träningsmängden och till slut påverkade det kroppen i form av överbelastningsskada.

- Jag klarade mig bra första året och fick en mycket bättre fysik än jag hade innan, det var en omställning att komma hit från div. 1, menar Kroon.Samuel Kroon jublar efter att ha gjort 1-0 i bortamatchen mot Örebro SK i april i år.

I går träffade han sina lagkamrater för sista gången.
- Det känns lite vemodigt. Jag lämnar med fina minnen och lite sämre minne, tänker på när vi åkte ut men försöker få fokusera på de bra minnena med två uppflyttningar. Jag har fått många nya vänner och har lärt mig väldigt mycket de här åren.
  
- Mitt bästa minne är från när vi vann mot Sundsvall 2020. Vi slaktade dem med 6-0 och säkrade Allsvenskan 2021. Den hemresan var fantastisk, säger Samuel Kroon.

Några fler resor med HBK blir det inte utan vi önskar Samuel lycka till i sin framtida fotbollskarriär.


Samuel Kroon

Född  28 november 199
Från  Umeå FC 2020 
Allsvenska matcher/mål  22/2
Kvalmatcher/mål  2/1
Superettan-matcher/mål  40/10
Totalt HBK-matcher/mål  89/18
Lämnar HBK inför kommande säsong.