P17 avgjorde i slutet

P17 drog till slut det längsta strået och gick vinnande ur striden mot Varbergs BoIS i Ligacupens andra omgång med slutresultatet 3-2.

HBK tar ledningen med 1-0 efter ett fint anfall där Altin Mazreku till slut hittar Nikola Vrban som trycker dit bollen på bakre stolpen i 22:a minuten. Varberg försvarar väl och sticker upp på omställningar och i den 34:e matchminuten får man frispark strax utanför straffområdet. Den förvaltar deras skytt genom ett kanonskott rakt upp i krysset och 1-1 är ett faktum.

- I paus pratar vi om att vi kan göra saker och ting bättre, spela enklare och flytta boll snabbare framförallt i offensiven. Defensivt är vi relativt nöjda förutom några sekvenser innan de får sin frispark, säger Tomas Carlsson.

Inledningsvis i andra halvlek startar HBK piggt kommer till några halvchanser men det dröjer till 60 minuten innan Lukas EK med sin första action i matchen gör 2-1 assisterad av Zack J Gustafsson. Varberg vet vi kämpar hårt och krigar om varje boll, så även i denna match och det skulle återigen ge utdelning. När de lyckas få in bollen i HBK:s box efter en andraboll så nyper en Varbergspelare direkt på volley och bollen hittar in bakom en annars duktig Julian Hallonlöf i hemmamålet.

HBK får dock sista ordet i minut 89 när Nikola Vrban tar sig förbi sin motståndare på kanten och kommer till avslut som sen hamnar hos Zack J Gustafsson som lägger bollen i mål.

- Första matchen i nya P17 regin för killarna, finns mer att hämta spelmässigt men vi vinner och sätter oss i bra position inför sista matchen i gruppen nästa vecka mot Utsikten, avslutar Mattias Olofsson i P17-lägret.

HBK P17- Varbergs Bois  3 - 2

Startelva Julian Hallonlöf - Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg, William Backhausen, Albin Hyseni - Nikola Vrban, Isaac Carlsson, Olle Johansson (Bleon Kurtulus,60), Altin Mazreku (Dilon Ademi,60) - Zack J Gustafsson, Edmond Berisha (Lukas Ek,60)

Abytare utan speltid: Noa Pastuhovic

Mål 1-0 (22) Nikola Vrban (Altin Mazreku), 1-1 (34), 2-1 (60) Lukas EK (Zack J Gustafsson), 2-2 (77), 3-2 (89) Zack J Gustafsson