Notiser efter HBK - IK Brage

Det blev 1-0 seger i sista hemmamatchen mot IK Brage när HBK efteråt hyllades av sina supportrar. 
SNITTÅLDERN I GÅRDAGENS STARTELVA var 28,36 år. I den ingick fem spelare som är utbildade i föreningens Akademi- och ungdomsverksamhet.

I TRE AV DE FYRA SENASTE HEMMAMATCHERNA har Joel Allansson gjort 1-0 målet. Det blev sex mål i år i HBK-tröjan för Nybrosonen. Totalt har han gjort nio mål för de vackra blåsvarta - alla har han gjort i Superettan.

ÄN EN GÅNG VAR DET ÖVER 3 000 åskådare på Örjans vall. Totalsnittet slutade 3 364. Närmast kom Örebro SK som hade 812 åskådare färre än HBK.

I OCH MED SEGERN I GÅR så vann HBK bortatabellen i Superettan. Brage hade vinst kommit förbi HBK men lyckades inte med detta. I hemmatabellen vann Brommapojkarna före HBK.

SADAT KARIM BYTTES UT MOT MIKAEL BOMAN med drygt tjugo minuter kvar av matchen. Det var "Bosses" 24:e inhopp i år men samtidigt var det 24:e gången som Sadat blev utbytt.

DET ÄR BLOTT TIO SPELARE I hela Superettan som startat samtliga matcher i årets serie. Fyra av dessa kommer från HBK: Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson, Erik Ahlstrand och Sadat Karim. De övriga har kommit från Brommapojkarna 3, Landskrona BoIS 1, Norrby IF 1 och Örgryte IS 1.

FÖR ELFTE GÅNGEN I ÅR så höll Malkolm Nilsson Säfqvist nollan. Totalt har han hållit nollan i 46 av 120 matcher i Superettan. Han har sedan 2018 inte missat en enda match i Superettan. Däremot har han blivit utbytt i en p.g.a. skada.