HBK fick Den Gyllene Tårtspaden 2022

Matchdelegaterna delar varje år ut Den Gyllene Tårtspaden till en klubb i Allsvenskan och Superettan. Priset i Superettan gick till HBK!

Den Gyllene Tårtspaden är ett årligt återkommande pris till den förening i Allsvenskan respektive Superettan som under året har den bästa publikservicen på Arenan samt den trevligaste atmosfären under arrangemanget som sådant. 2022 års vinnare är Kalmar FF och Halmstads BK.

Den gyllene tårtspaden utses av Svensk Elitfotbolls match- och säkerhetsdelegater och innebär att klubbarna i sin respektive serie haft den bästa publikservicen och genomgående det bästa matcharrangemanget.

Kalmar FF vinner priset i Allsvenskan 2022 och Halmstads BK i Superettan 2022 för att ”Föreningarna har på ett utmärkt sätt genomfört det sammantaget bästa matcharrangemanget 2022 med betoning på bra stämning, fungerande organisation och ett stort engagemang.”

Den gyllene tårtspaden har delats ut sedan 2006 för Allsvenskan och sedan 2008 för Superettan och är ett uppmuntringspris till den förening i Superettan och i Allsvenskan som genomför det bästa evenemanget. Det finns inga direkta kriterier för vad som är det ”bästa” evenemanget, utan det är delegaternas ”magkänsla” som avgör.