Efter åtta säsonger i A-laget lämnar Andreas Bengtsson

Andreas Bengtsson debuterade i HBK 2015 och har varit med om att föra upp HBK i Allsvenskan vid inte mindre än tre gånger. Nu står det dock klart att HBK-tiden är över för "Bengan".
- Vi har kommit överens med Andreas utifrån den dialog vi har haft med honom att han ska söka sig nya fotbollsmässiga utmaningar, säger Haglund.

- Känslan är att det var dags att gå vidare och detta är ett bra tillfälle att testa något annat, säger Andreas, som kom till HBK som trettonåring och har många fina minnen från sin tid i föreningen.

- Allting från ungdomsåren till att vara med om att gå upp i Allsvenskan tre gånger, det är goda minnen. Matchen på Olympia är nog det roligaste ögonblicket, menar Andreas och tänker på slutminuterna när HIF besegrades i kvalet 2016.

Det var han som blev fälld efter att Fredrik Olsson vrickat fram bollen till honom och där Marcus Mathisen på den efterföljande straffen gjorde 1-1. Och därefter även 2-1, vilket var Andreas första avancemang.


I kvalet mot HIF 2016 var det Andreas Bengtsson som fixade straffen som innebar 1-1 och sen avgjorde Marcus Mathisen bara några minuter senare.

Andreas Bengtsson har varit HBK trogen sedan 2009 när han kom till föreningen som ungdomsspelare.
 - Andreas är en riktig HBK:are som har tillhört klubben i många år sedan han kom från Oskarström. Han har spelat väldigt många matcher i HBK och han är ett föredöme på alla sätt genom sina insatser på plan och i omklädningsrum, tycker HBK-managern Magnus Haglund.

"Bengan" själv ser tillbaka på tiden i HBK som ett fint minne.
- Det är många ledare och personer som har satt avtryck under dessa år. Jag har gått hit varje dag, har alltid känt tryggheten och blivit väl bemött, tycker han.

Det blev över 200 tävlingsmatcher för Bollklubben under hans åtta säsonger i A-laget. Totalt har det blivit tre mål i seriespel. Ett i Allsvenskan och två i Superettan.

I år har det blivit åtta matcher från start och sju inhopp. Nu efter säsongen så är det faktum att det blir inte fler matcher i HBK-tröjan för Bengtsson som startade sin fotbollskarriär i Oskarströms IS.


Andreas Bengtsson jublar efter sitt enda allsvenska mål hemma mot Jönköpings Södra IF under sommaren 2017. Målet kom i femte minuten när HBK tog ledningen med 1-0 i en match som slutade till slut 6-1.

Vi tackar Andreas Bengtsson för alla hans insatser i HBK och önskar honom lycka till i framtiden!


ANDREAS BENGTSSON

Född  22 februari 1996
Klubbkarriär  Oskarströms IS (-2008), HBK U (2009-14), Halmstads BK (2015-22)
Totalt antal matcher/mål  268/4
Allsvenska matcher/mål  64/1
Kvalmatcher/mål  4/0
Superettan-matcher/mål  113/2
JSM-guld 2012