Blir inga mer målgester i HBK för Boman

Det är åtskilda gånger som vi har sett Mikael Boman vända upp mot plan med ena fingret i luften. Den välkända målgesten kommer han inte bjuda på fler gånger då han nu lämnar Halmstads BK.
Inför HBK:s första Superettan-säsong 2012 valde dåvarande tränaren Jens Gustafsson att värva sin tidigare lagkompis i Falkenbergs FF Mikael Boman till HBK. En värvning som har betytt mycket för föreningen och "Bosse" visade inte minst klubbkänsla när han senare kom tillbaka till föreningen.

Nu är tiden i HBK över och han fick avsluta en fin HBK-karriär med att fira med supportrarna efter det allsvenska avancemanget.
- Han har gjort runt 250 matcher och är en stor spelare i klubbens historia. Han har spelat många matcher och gjort många viktiga mål för HBK. Bägge gångerna han kom hit var HBK en superettanklubb och när han lämnade var klubben på en allsvensk nivå, upplyser Magnus Haglund oss om.

- Mikael är en spelare som bidragit mycket på match och träning. Efter en dialog har vi kommit överens om att Boman inte fortsätter i HBK efter denna säsongen.


När HBK tog steget upp i Allsvenskan 2020 gjorde "Bosse" de två första målen när GIF Sundsvall besegrades på bortaplan med 6-0.

Mikael Boman själv tycker att det är lite vemodigt att lämna en förening som han spelat med under sju säsonger.
- Under året har man känt att man inte spelat lika mycket som man är van vid under åren. Med de sagt så är det klart att det känns vemodigt att jag lämnar HBK.

Han har varit en pålitlig målskytt och har svarat för 101 (!) mål i svensk elitfotboll under sin fotbollskarriär. Under det här året har han mest fått agera avbytare men ändå svarat för sju mål. Det sista kom när han på övertid nickade in kvitteringen (bilden överst) hemma mot Västerås i augusti.
- Som jag sa så har inte spelat så mycket men ändå gjort mina poäng och känt att jag har bidragit. Det är väldigt skönt att sluta HBK-resan på det sättet i och med att vi gick upp, anser Boman.

Han vet inte riktigt vad som kommer hända nu i hans liv men pendlingen från Kungsbacka till Halmstad är över
- Det lutar åt att jag kommer att satsa på en civil karriär nu. Sen ska man aldrig säga aldrig i fotboll.

En lång karriär i HBK och där laget under många av hans säsonger varit inblandat i toppstrid eller bottenstrid. Bara förlusten mot HIF i fjor, annars har det alltid slutat positivt. Ofta beroende på Mikael Bomans insatser.

Om du får nämna ett HBK-minne, vilket blir det då?
- Om jag ska ta ett minne så får jag ta kvalet 2013 när vi lyckades hålla oss kvar i Allsvenskan och jag fick göra två mål.


Bästa minnet är från 2013 när Boman gjorde båda målen när HBK vände 0-1 till 2-1.

Om du om tio år ska tänka tillbaka på HBK, vad tror du att du känner då?
- Jag har haft en fantastisk tid här, jag har varit här länge. Det har blivit många matcher i klubben och jag har väldigt många bra minnen härifrån. Jag har träffat många fantastiska människor, så det är väl det jag kommer att se tillbaka på.

Tack för dina insatser i klubben och stort lycka till i framtiden!


MIKAEL BOMAN

Född 14 juli 1988
Klubbkarriär  Kungsbacka BI (-2004), IFK Fjärås (2005-07), Falkenbergs FF (2008-11), Halmstads BK (2012-14), IFK Göteborg (2015-17), Randers FC (2018-19), Halmstads BK (2019-22)
Totalt matcher/mål  255/78
Allsvenska matcher/mål  82/21 (totalt 153/39 om man räknar in tiden i IFK)
Kvalmatcher/mål  5/3
Superettan matcher/mål  101/37 (totalt 207/59 om man räknar in tiden i FFF)
Totalt antal elitmatcher/mål i svensk elitfotboll  365/101
HP-Dribblern  2012
Årets Kvast  2013
Cupmästare i IFK Göteborg 2015