Villiam ser fram emot helgens möte

Nyförvärvet Villiam Dahlström tycker att han kommit in bra i sitt nya lag och ser fram emot helgens match mot sin gamla anfallspartner. Försäsongen har också varit tuffare än vad han har varit van vid tidigare.
I slutet på december valde Villiam Dahlström att från Thailand skriva på för HBK. Två veckor senare var han på plats i Halmstad och fick då träffa sina nya medspelare.
- Jag har kommit in i det bra och det är en väldigt enkel grupp att komma in i, och där det finns ett tydligt ledarskap så man vet vad man ska göra. 

Han, tillsammans med Marcus Olsson, är de enda nyförvärven utifrån. De övriga är spelare som kommit upp från Akademin.
- Det finns en ung klick och en äldre med lite mer rutinerade spelare som kommit tillbaks. Det är rätt fascinerade att på en lunch kan man t.ex. se alla med alla, det är ganska unikt, tycker Villiam.

Efter drygt månader i staden har han och sin familj börjat lära känna staden.
- Vi är ganska bra på att ta oss ut. Det är en väldigt lagom storlek på stan och fint här. Den påminner mer om Visby än vad Karlskoga gjorde. Det finns vatten och ett hav som vi gått till, säger Villiam som enligt honom själv är badmänniska.


Villiam Dahlström i HBK-tröjan i matchen senast mot Brage.

Villiam har genom åren varit en utpräglad målskytt, bl.a. gjorde han tio pytsar i Superettan för två år sen för Degerfors IF.
- Genom åren har jag väl framförallt gjort mål i boxen och helst på fötterna. Sen har vi här under försäsongen slipat på mycket andra grejer. Det är lite andra bollar att få, så man ska vänja sig med hur medspelarna spelar, säger Villiam som inte är någon förespråkare av konstgräs utan han ser sig själv som en helt annan spelare på gräs.

Andreas Johansson uttalade sig i podden Sigges Cirkus att han aldrig tränat så hårt som under denna försäsong.
- Det säger väl mer än om jag säger att jag aldrig tränat så hårt i hela mitt liv. Jag sover gott om nätterna.
- Vi tränar både längre och fler pass. Vi som kör lite med Simon på morgnarna kör ibland tre pass om dan, både kondition, styrka och fotboll.
 
Som anfallare gäller det att lära känna och läsa av sina anfallspartners.
Villiam har börjat lära känna dem bättre och bättre.
- Det är tydligt framför allt att både Boman och Sadat är två starka target-typer, medan jag och ”Alle” är mer djupledstyper. Det handlar mycket om att anpassa sig med den man spelar med. Jag tycker att det går bra och att det blir bättre för varje vecka som går.

Nu väntar Djurgården och där väntar även en gammal bekantskap från tiden i Degerfors.
- Det ska bli kul att möta dom och framför allt att möta Victor som jag har spelat med i två år. De har ju mer att spela om, vi har ju ingen press på oss. Det blir lite som en modifierad träningsmatch. 


På lördag möts dem igen. Villiam Dahlström och Victor Edvardsen jublar här tillsammans efter ett mål mot Brage 2020.

- Där lär vara en helt annat publiktryck än vad vi haft tidigare och ett kärt återseende med Victor. Det skulle vara kul att spöa dem och kanske sätta lite käppar i hjulet för dem, säger Villiam som missade båda matcherna mot Djurgården i fjor. Däremot spelade han mot Hammarby på Tele2 Arena.

Han ser fram emot att möta och träffa sin gamla lagkamrat Victor Edvardsen.
- Vi kom till Degerfors samtidigt och han har fått en bra utväxling, men sen står han mest och latar sig där uppe så han orkar anfalla, ler Villiam.
- När han blir rättvänd är han både tung, snabb och skicklig avslutare, men håller man sig närma honom så vet jag att han kan bli ganska grinig, säger Dahlström, som inte vill förlora någon duell om de möts på plan.


#9 Villiam Dahlström

Född 30 juni 1997
Klubbar Visby AIK (-2012), FC Gute (2013-19), Degerfors IF (2020-21), Halmstads BK (2022)
Allsvenska matcher/mål 21/2
Superettan matcher/mål 30/10