Uddamålsförlust för P19

Efter två segrar och två oavgjorda i Ligacupen väntade mot redan klara gruppsegraren BK Häcken i en match med vårkänslor på Bravida Arena.
På bilden ovan: Målskytten Albin Binnefors från ett tidigare landslagsläger.

HBK kom från en stark prestation mot en av Nordens bästa akademier i måndag, FC Nordsjaelland (1-3).

Matchbilden var rätt lik under matchens första halvlek. Häcken var skickliga i sitt possession play och skapade numerära övertag. HBK försvarade sin box väldigt väl och hemmalaget tilläts inte skapa så många farliga chanser.

HBK stack upp i kontringar och ibland i sitt etablerade spel och skapade lite halvchanser på detta. I matchminut 20 stal HBK bollen på mittplanen och Lorent Mehmeti såg att Häckens målvakt var väldigt långt ute. Mehmetis lobb tog i överliggaren och gick neråt. Helt omöjligt för båda lagens ledarstab samt domarteamet och se om den var över linjen. Häcken stack upp direkt och skapade ett två mot ett-läge på HBK:s högerkant. De tog sig in i straffområdet och för en gångs skull misslyckades HBK-försvaret och istället 1-0 på bortre stolpen i matchminut 21.

HBK blev lite tryggare med boll men halvleken var definitivt Häckens.

- Vi misslyckades lite för ofta i vår höga press och gick bort oss men försvarade oss bra på egen planhalva. Vi behövde bli bättre i vårt anfallsspel och noggrannare med vårt passningsspel och positionsspel i andra. Då är vi nämligen väldigt tunga att möta, säger huvudtränaren Max Lindén.

Inledningen på andra speglade första halvlek. Dock var HBK:s höga försvarsspel bättre och tvingade Häcken till ett längre spel. Det spelet var lyckat i 53:e minuten när Häckens vänsterback drog en diagonal boll mot deras högerytter som med fart tog sin in i straffområdet och 2-0.

HBK gjorde några bra byten och hittade rätt i sitt spel. Albin Binnefors fick först ett jätteläge efter dryga timman men sköt i burgaveln. Några minuter senare tog dock han revansch när han reducerade till 2-1 efter en fin framspelning av Lorent Mehmeti (64).

Bortalaget jagade kvittering under den underbara marssolen och matchen hamnade i ett skede där det var mycket fram och tillbaka. HBK valde att sjunka hem för att få kontroll igen och faktiskt få till en slutforceringsfas.

Matchens sista kvart gick ut på att jaga ett mål och nästan-lägena var många. Men efter dryga 93 minuter hade Häcken lyckats freda sitt mål och tog sin femte seger i Ligacupen av fem möjliga.

- Vi har under de senaste fem veckorna spelat fem utvecklande matcher i Ligacupen och dessutom spelat mot Nordsjälland. Vi har tagit rejäla kliv framåt och nu väntar tre matcher på två veckor innan Allsvensk premiär borta mot Djurgården den 2 april, säger Daniel Kaplinski i HBK-lägret.

- Summerar vi denna matchen är vi inte helt nöjda med första timmen men mer nöjda med sista tredjedelen. Vi skapade en del chanser och med lite flyt så kanske det blir en pinne, avslutar Morgan Ljungkvist.

För P19 väntar nu Vinbergs IF A (19/3), Falkenbergs FF P19 (20/3) och Laholms FK A (27/3) innan Allsvensk premiär.

BK Häcken P19 - HBK P19, 2-1, (1-0)

Startelva Petter Andersson - Wilmer Hesselgren, Filip Eriksson, David Norrman, Milanas Razinskas - Albin Binnefors, Samuel Svensson, Mattias Saleem Almgren, Leo Hedenberg (ut 72) - Viggo Rolfsson (ut 62), Lorent Mehmeti (ut 76)
Avbytare Alexander Nielsen, Noel Åberg, Axel Abrahamsson, Alex Hall (in 62), Enis Krasniqi (in 72), Egon Kurtulus (in 76), Viktor Dahlin
Mål 1-0 (21), 2-0 (53), 2-1 (64) Albin Binnefors (Lorent Mehmeti)