U21 vann premiären

I premiären av U21-serien vann de regerande mästarna Halmstads BK bortamatchen mot Landskrona BoIS med 3-1.

HBK inledde väl och i 15:e minuten placerar Alexander Johansson (bilden) distinkt in 1-0 efter ett fint kombinationsspel från Mikael Boman och Simon Lundevall.

2-0 kommer två minuter senare då Simon Lundevall snyggt vinklar in bollen i målvaktens vänstra hörn framspelad av Alexander Johansson.

HBK fortsatte med många bollvinster högt uppe och ett friläge resulterar i en straff som tyvärr Alexander Johansson bränner. Det var 2-0 i halvlek med mersmak.

HBK fortsatte trumma på i andra halvlek med samma intensitet och i 50:e minuten nickskarvar Mikael Boman in 3-0 på en hörna från Simon Lundevall.

Landskrona reducerade i slutskedet genom Robin Dzabic.

- Vi är mycket nöjda och glada med matchen, både kollektivt och individuellt. Våra A-truppspelare uppträder på ett proffessionellt sätt med extra plus för Simon Lundevall, Mikael Boman och Pontus Carlsson, tillsammans med våra lovande akademispelare, säger Alf Peterson.

LANDSKRONA BoIS - HBK U21  1 - 3

Malte Påhlsson - Phil Ofosu-Ayeh (75), Filip Eriksson, Taulant Parallangaj, Hugo Neborg (45) - Johan Gudmundsson (88), Melvin Sjöland, Pontus Carlsson, Simon Lundevall - Alexander Johansson (70), Mikael Boman

AvbytareZacharias Nilsson, David Norrman (45), Lorent Mehmeti (70), Samuel Svensson (75), Leo Hedenberg (88)

Mål: 0-1 Alexander Johansson, 0-2 Simon Lundevall, 0-3 Mikael Boman, 1-3 Robin Dzabic