Svag insats av damlaget

Det blev ingen rolig lördagseftermiddag för HBK Dam när de mötte BK Häcken på bortaplan. Hisinglaget vann till slutklart med 6-0 efter 1-0 i paus.

BK Häcken började bättre än HBK dam och tog rättvist ledningen i den 25:e matchminuten. En situation där HBK-spelarna är lite passiva efter att hanterat anfallet bra men slappnar av och ger Häcken möjlighet i en andra våg. En utvisning gjorde det inte enklare att komma in i matchen. 

- Det såg ut så flera gånger under matchen, vi hade klarat av jobbet i försvarsspelet men slarvar sedan och Häcken tilläts fortsätta anfalla mot oss, säger Fredrik Andersson. 


Trots resultatet låter han inte alltför missnöjd med prestationen? 

– Det vi gör idag räcker absolut inte till i div. 1 men allt är inte nattsvart. Vi jobbar oss in i matchen och spelet är helt jämnt sista 20 minuterna av första halvlek, det står och väger och vi har vår bästa period i matchen med flera klara målchanser. Efter 45 minuter står det 1 – 0 till hemmalaget och man förväntar sig en jämnandra halvlek. 


Redan i 47:e matchminuten tappar HBK bollen i uppbyggnad och Häcken gör direkt 2 – 0. Några minuter senare kommer också 3 – 0 efter ett mål som liknar det första. Situationen är avklarad men lite slarv ger Häcken en möjlighet tillavslut. 


4 – 0 kommer direkt på frispark som inte såg helt otagbart ut och 5 – 0 är också på frispark som ändrar riktning och ställer Charlotte Delin i bortamålet. 


6 – 0 är lite aven tillfällighet i en period där HBK spelar ganska bra men har svårt att etablera längre anfall efter utvisningen. 


HBK dam får sortera den här insatsen men inte se allt i svart. Det finns många sekvenser i matchen att ta med sig. Ebba Sandgren gjorde debut från start och skall absolut inte skyllas för förlusten. Hon visar att konkurrensen ökar genom en bra insats.


Izabella Patel startade också matchen och börjar komma in i ett högre tempo. Lagets två ”kärnkraftverk” på mitten, Matilda och Elvira Johansson är spelare som alltid ger 100 procent och ställer krav på medspelare. 

- Vi mötte ett bra lag som är under stark utveckling, när de får flyt i sitt spel så är de väldigt svåra att stoppa. De har också fantastiska möjligheter genom sin anläggning Gothia Park. En anläggning i absolut toppklass som ger BK Häcken utmärkta förhållandentill bra träning. 


BK HÄCKEN - HBK DAM  6 - 0 

Charlotte Delin – Emmy Ecklein (45) Arbnora Robeli, Emma Skantz, Saga Holm – Ebba Sandgren (81) –Nellie Granstam, Matilda Johansson, Elvira Johansson, Izabella Patel (55) – Elsa Karlsson (80). 

Avb. Ella Oscarsson, Hanna Comnell (45), Nellie Andersson (55), Ida von Schedvin (80), Emma Johansson (81)