Sista omgången i helgen

Det är dags att runda av årets gruppspel i Ligacuperna och för två av våra lag är resultatet av ”akademisk” betydelse medan det för HBK P17 gäller spel om förstaplatsen i gruppen där vinnaren av densamma går till kvartsfinal i april.
- Att på söndag få möta IFK Göteborg P17 i en direkt avgörande match i omgång fem i Prioritet Serneke Arena är naturligtvis både spännande och utvecklande, säger huvudtränaren Alexander Sakac. 
– Vi känner att vi blandat och gett lite väl mycket tidigare så nu gäller det att få till en stabil toppinsats för att hänga med i den här matchen.

För HBK P19 väntar också en bortamatch då laget på lördag får åka till Hisingen för att möta BK Häcken, trots två vinster och två oavgjorda matcher för HBK så leder Häcken tabellen med fyra poäng och är därmed redan klara för kvartsfinalspel.

- Jag tror att bägge lagen tar matchen som en väldigt bra träningskamp för att vässa formen inför seriespelet som startar om bara tre veckor, konstaterar P19:s assisterande tränare Morgan Ljungkvist.

HBK P16 är enda laget med en match på hemmaplan i helgen då man på söndag 12.15 tar emot Falkenbergs FF på Halmstad Arena. I gruppen möts Häcken och Göteborg i en avgörande match om förstaplatsen medan HBK ligger på en femteplats och FFF snäppet nedanför inför sista matchen.

- Vi hoppas och tror att vi dragit lärdomar av de fyra matcher vi spelat och strävar efter att bli lite mer konsekventa i vårt försvarsspel och lite mer direkta i vårt anfallsspel i den här matchen, säger P16:s assisterande tränare Tobias Dock.

Lördag 12 mars – 13.00
BK Häcken P19 – HBK P19

Söndag 13 mars – 12.15
HBK P16 – Falkenbergs FF P16

Söndag 13 mars – 14.30
IFK Göteborg P17 – HBK P17