Prefab Construction är projektpartner till #FRAMÅT

Prefab Construction tror på HBK:s CSR-projekt #FRAMÅT och är med som projektpartner.

Prefab Construction är ett företag i Halmstad som är marknadens ledande leverantör av prefabricerade betongbyggnader till kraftindustrin över hela landet och har t.ex. Eon och Vattenfall som kunder.


Företaget har tolv anställda och är ett familjeföretag, som startades för 25 år sedan av Jari Karlsson. I dag, flera tusen byggnader senare, är Jaris son Fredrik Karlsson VD för företaget, och andra sonen, Rickard Eldh, är projektledare.

- Vi har sponsrat HBK under många år och tycker att HBK:s CSR-projekt #FRAMÅT överensstämmer med Prefab Constructions CRS-policy. Vi är ett framgångsrikt företag och vi vill dela med oss till satsningar som skaparett mervärde i samhället.


- #FRAMÅT är just en sådan sak som vi som företag vill bli förknippade med. Där HBK, som klubb, förstår vilken inverkan man har på sin omgivning och tar tillvara på det på ett smart sätt, säger VD Fredrik Karlsson.


CSR är en förkortning av Corporate Social Responsibility och kan översättas till “Företagens ansvarstagande i samhället”.

- Vi vill ju att Halmstad ska vara en bra stad, så därför engagerar vi oss i olika saker som kan skapa ett mervärde i kommunen. Det ger också en bra bild av företaget Prefab. Vi tror att det är fler företag som kommer att gå den vägen när det gäller sponsring – att det är viktigt, inte bara att synas, utan att också göra det i rätt sammanhang för rätt syften, berättar Anna Larson, som är kvalitetskoordinator på Prefab Constructions, när vi pratar med henne om Prefabs sponsring av HBK.


Ett projekt i #FRAMÅT är ”Kompissnack”. Kompissnack innebär att personal och spelare från HBK:s representationslag, i samarbete med socialpartnern Mind, gör regelbundna besök på kommunens skolor.


Vid besöken öppnas det upp för diskussioner om mobbing, utfrysning, vänskap, trygghet, klimatångest och psykisk hälsa. Anna Larson på Prefab har varit en resurs för HBK i det här arbetet med Kompissnack.

- Jag är i grunden socionom och har arbetat i tio år inom kommunen och har ett brinnande engagemang för barn och ungdomar. I sponsringen från Prefab ingår att jag har hjälpt HBK med att sätta ord på det förebyggande arbetet och arbeta fram en metod för hur arbetet ska gå till, förklarar Anna.


- Det är bra när HBK-spelare, både tjejer och killar, kommer ut till skolorna och pratar med eleverna inom ramen för Kompissnack.

Att våra förebilder och idoler kommer ut och visar hur viktigt det är med rörelse, föreningsliv och gemenskap, slår det mesta. Spelarna är fantastiska verktyg, när det kommer till att skapa drömmar och ingjuta hopp i våra barn och ungdomar. Hatten av för HBK och satsningen #FRAMÅT, menar Anna.


Om några veckor är det dags för årets första hemmamatch på Örjans vall för HBK:s herrlag. Vilket är ditt bästa HBK-minne?

- Jag tänker då på barndomen när jag följde med min pappa till Örjans vall och vi stod i kurvan under silvergranen. Det var alltid mycket folk på matcherna och härligt att så många samlades kring något gemensamt, säger Anna.


Vad tror du om årets säsong?

- Jag hoppas att det ska gå mycket bra och det ska bli roligt att se hur de unga spelarna, som nu tillhör A-lagstruppen, kommer att utvecklas.


- Att spelare från HBK:s Akademi får chansen att spela i A-laget kan sporra andra barn och ungdomar, avslutar Anna med att säga.