P19 räckte inte riktigt till

Danska storklubben som är väldigt känd för sin akademi utmanade HBK:s P19 under måndagseftermiddagen.
Danskarna började med mest boll men HBK var oftast tillräckligt bra sitt försvarsspel för att det inte skulle osa katt. Någon halvchans hade Nordsjälland under första halvtimmen men HBK stack upp sporadiskt.

Danskarna tog ledningen i den 36:e minuten och sista kvarten av första halvlek hamnade HBK ofta i ett lågt försvarsspel. Gäster passade även på att göra 0-2 på tilläggstid men nog borde målvakt Zackarias Nilsson haft frispark på hörnduellen.

- Danskarna är bra, snabba och starka. Vi får slita hårt och gjorde det oftast bra. Vi önskade lite mer att vi spelade förbi deras press och utmanade med djupledsspel i andra halvlek, berättade huvudtränare Max Lindén efter matchen.

Fortsatt mer danskt bollinnehav men HBK blev tryggare och stack upp. Mellan minut 50-70 jagade HBK mål och man fick in ett i den 63:e minuten efter ett fint anfall som slutade med att Leo Hedenberg gav Lorent Mehmeti ett friläge.

Tyvärr gjorde Nordsjälland 1-3 efter dåligt försvarsspel av HBK i minut 70 och därefter var det mest omställningar för hemmalaget och bollinnehav för gästerna. Zackarias Nilsson i hemmamål gjorde några fina räddningar medan gästernas målvakt gjorde detsamma och hade hjälp nån gång av sin bästa vän, stolpen.

- Läropengar att hämta. Vi ser vad som krävs för att vi ska ta nästa steg offensivt och vi ser vad som krävs defensivt. Ta med dessa kunskaperna och sätt in dem i vardagsbanken så kommer vi att ha stor nytta av denna matchen, avslutar assisterande tränare Morgan Ljungkvist.

HBK P19 - FC Nordsjälland P19, 1-3 (0-2)

Startelva Zackarias Nilsson - Milanas Razinskas, Filip Eriksson, David Norrman, Wilmer Hesselgren - Viggo Rolfsson, Mattias Saleem Almgren, Samuel Svensson, Leo Hedenberg (ut 83) - Lorent Mehmeti, Alex Hall (ut 59)
Avbytare Petter Andersson, Axel Abrahamsson, Viktor Dahlin, Egon Kurtulus, Enis Krasniqi (in 83), Noel Åberg, Albin Binnefors (in 59)
Mål 0-1 (36), 0-2 (45+1), 1-2 (63) Lorent Mehmeti (Leo Hedenberg), 1-3 (70)