P17 slog IFK Värnamo

HBK P17 tog på söndagen emot gästande Värnamo i ett genrep inför seriestarten nästa vecka. 
Första halvleken han inte sätta sig innan Värnamo kunde inleda målskyttet på en omställning och efter fint kombinationsspel kunde straffa hemmalaget i djupled efter fint avslut vid sidan om en utrusande Måns Ramström i hemmakassen. 

Därefter tar HBK tag i taktpinnen och vår höga press ger en bra bollvinst på mittplan, Kristian Misic vinner boll och hittar ut till vänster där Alex Hall skickar en bredsida mellan målvakt och backlinje hos Värnamo och Linus Abrahamsson tackar och trycker in kvitteringen redan i den 7:e minuten. Därefter är det mest bollinnehav HBK under större delen av 1:a halvlek men den riktiga skärpan i sista tredjedelen saknas. Värnamo sticker samtidigt upp och hotar med jämna mellanrum i sina omställningar. 

I den 37:e minuten är det dock HBK som får en omställning efter hörna. Måns i hemmamålet tvekar inte när han fångat bollen utan tar en lång spark. Alex Hall vinner sin duell och Linus Abrahamsson springer ifrån backlinjen och rundar behärskat målvakten och lägger in 2-1. Men nämnde Abrahamsson var inte nöjd där utan fullbordar sitt hattrick i den 45:e minuten. Detta efter fint inlägg från Kristian Misic mot bortre stolpen där Laurent Qitaku dyker upp o träffar kryssribban och Abrahamsson är rätt placerad på returen. 

- I paus pratade vi om ännu lite noggrannare passningsspel framförallt ju närmre motståndarnas mål vi kommer. Att det finns gott om tid och plats på kanterna om vi kan lyckas vända spelet lite snabbare och oftare. Dessutom att vi absolut inte får slappna av i hemspringet, säger Viktor Ljung assisterande tränare som annars tycker det är en klart godkänd halvlek. 

Likt början av matcher så hinner det bara gå sex minuter innan det är dags för mål igen. I denna halvleken är det dock det blåa hemmalaget som gör 4-1. Inspel från högerkanten där Linus Abrahamsson håller sig framme o får bollen vidare till Kristian Misic som för dagen spelar på mittfältet som är först och kan raka in bollen. 

Med 30 min kvar av matchen gör HBK ett dubbelbyte och ut går Linus Abrahamsson och Måns Andersson som ersätts av Elis Wijk och Edmond Berisha. 

- Matchen tappar lite intensitet i mitten av 2:a samtidigt som Värnamo visar moral och höjer sig vilket gör att vi inte tillåts vara lika offensiva, säger Tomas Carlsson assisterande i U 17.

HBK skall precis göra sitt andra byte när en olycklig Hugo Rödin får sin andra varning i matchen i minut 70. Blir en del omkastningar i laget men ut går Kristian Misic och Adam Frånberg till förmån för Joel Kelloniemi och Lucas Gustafsson. Några minuter senare kliver även Alex Hall av och ersätter gör Altin Mazreku. 

Värnamo tar över bollinnehavet men HBK lyckas komma nära ytterligare ett mål, men Benjamin Fazljius skott går utanför stolpen. Efter ett par avvärjningar från hemmalaget får vi tillslut släppa in ett mål till och 4-2 är ett faktum. 4-2 står sig när den utomordentliga domaren Felix Källman (dessutom själv för dagen) blåser för slutsignal. 

- Ett genrep som i stora delar är en mycket bra genomförd match av killarna. Kul att se saker vi tränat på även omsätts under match. Där fyra mål framåt på varierat vis känns fantastiskt. Där finns saker att slipa på inför seriestarten men i det stora hela känner vi oss redo att äntligen dra igång på allvar, avslutar Mattias Olofson i HBK lägret. 

Assistläggare den här matchen var Linus Abrahamsson, Laurent Qitaku, Alex Hall och Måns Ramström !

HBK P17 – IFK Värnamo P17  4-2 (3-1)
0-1 (4), 1-1 (7) Linus Abrahamsson, 2-1 (37) Linus Abrahamsson, 3-1 (45) Linus Abrahamsson, 4-1 Kristian Misic, 4-2
Laget: Måns Ramström – Benjamin Fazliju, Hugo Rödin (utv. 71), Fabian Johansson, Filip Andersson – Laurent Qitaku, Adam Frånberg (75), Måns Andersson (59), Kristian Misic (75) – Linus Abrahamsson (59), Alex Hall (80). Avbytare: Edmond Berisha (59), Elis Wijk (59),), Joel Kelloniemi (75), Lucas Gustavsson (75), Altin Mazreku (80), Noa Pastuhovic.