P17 slog Ängelholms FF

HBK spelade under söndagen match hemma på Halmstad Arena mot Ängelholms FF och gick också segrande ur matchen.

HBK började bra under den första delen av den första halvleken där hemmalaget ständigt ville framåt. HBK hotade bortalaget flera gånger bakom deras backlinje och skapade flera målchanser genom ett rakare spel. Men HBK-spelarna kunde inte riktigt förvalta alla chanser i mål men i den 15:e minuten dök den ihärdige målskytten Altin Mazreku upp och placerade in 1-0 till hemmalaget och i den 27:e minuten var det dags för ett nytt bra anfall som också kunde omsättas i mål av Elis Wijk och det innebar 2-0 till hemmalaget.

I den 33:e minuten sticker de gula bortalaget upp och avlossar en kanon i krysset helt otagbart för hemmalaget. 2-1 står sig till pausvilan och i den första halvleken tvingas också hemmalaget till två byten på grund av skadekänningar.

-I paus pratar vi om att höja koncentrationen vid våra målchanser samt att vara noggranna i vår teknik för att få till ett bättre anfallsspel, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Andra halvlek börjar Ängelholms FF bäst och forcerar fram ett par fasta situationer utan att skapa alltför stora problem för hemmalaget. Men det är HBK som står för skapandet av målchanser och det är också dem som inte förvaltar antalet skapade målchanser i mål. I spelet är det HBK som är det bättre laget men ÄFF sticker också upp då och då och oroar hemmalagets backlinje.

Men i minut 67 gör Nikola Vrban 3-1 genom ett välplacerat skott och strax därefter gör Linus Abrahamsson 4-1 i den 70:e minuten.

- Här känns det som att matchen är avgjord och vi slår av lite på takten, tycker Tomas Carlsson i HBK-lägret.

Istället gör ÄFF 4-2 iden 77:e minuten genom en bra aktion och gör även 4-3 i den 86:e minuten genom slarv i hemmalagets försvarsspel.

- Vid deras mål behöver vi göra saker och ting bättre i vårt försvarsspel, anser Viktor Ljung som är assisterande i HBK.

Matchen slutar 4-3 till HBK och därmed leder de gruppen i ligacupen inför den sista omgången som spelas nästa söndag borta mot IFK Göteborg. Vid vinst eller oavgjort så väntar en kvartsfinal för HBK.

- Vi kan bättre än det vi presterade idag men samtidigt skapar vi mängder av målchanser som vi inte lyckas göra mål på och gör man inte det så blir det jämnt. Vi släpper också in lite för enkla mål bakåt för att vara nöjda. Men vi tar sikte mot en ny träningsvecka och laddar inför en tuff bortamatch nästa söndag, som blir en ren gruppfinal på bortaplan mot IFK Göteborg, säger Alexander Sakac huvudtränare för P17.

HBK P17-Ängelholms FF 4-3 (2-1)

Startelva Julian Hallonlöf– Joel Kelloniemi , Fabian Johansson, Noel Wikström (ut 41), Kristian Misic – Edmond Berisha (ut 25), Hugo Rödin, Filip Lennartsson (ut 56), Altin Mazreku – Linus Abrahamsson (ut71), Elis Wijk (ut 64).

Avbytare Benjamin Fazljiu (in 71), Filip Andersson (in 64), Adam Frånberg (in 41), Lucas Gustafsson (in 56), Nikola Vrban (in 25)

Mål 1-0 (14) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 2-0 Elis Wijk (Linus Abrahamsson), 2-1 (33), 3-1 (67) Nikola Vrban (Filip Andersson), 4-1 (70) Linus Abrahamsson (Altin Mazreku), 4-2 (78), 4-3 (86).