P17 förlorade mot Blåvitt

HBK begav sig under söndagen till Göteborg för att spela den sista omgången i Ligacupen. Det slutade med en förlust i en målrik match.

Det var Blåvitt som inledde matchen med bäst och lyckades göra både 1-0 och 2-0 när det endast hade gått en kvart. HBK ryckte sedan upp sig och tog tag mer i spelet och gick framåt. IFK Göteborg fick också en utvisning i den 12:e minuten då hemmalagets målvakt kom fel i situationen och fällde Linus Abrahamsson. Efter utvisningen så tryckte HBK på och varinne i hemmalagets straffområde flera gånger utan att göra mål. I slutet av den första halvleken i den 44:e minuten så gjorde Alex Hall 2-1 med en bestämd bredsida.

-I paus pratar vi om att vi ska fortsätta som vi avslutade den första halvleken där vi hade en bra period i spelet, säger HBK-staben.

HBK startade också den andra halvleken på ett bra och piggt sätt och satte upp ett tryck mot hemmalagets mål men utan att lyckas göra mål. Istället var det hemmalaget som gör både 3-1 och 4-1 på ett lite för enkelt sätt. Matchklockan var uppe i den 58:e minuten och bortalaget var en man mer och ville inte ge upp utan visade istället karaktär när man gjorde 4-2 genom Filip Andersson efter ett fint avslut och även 4-3 genom Linus Abrahamsson efter ett fint förarbete av Elis Wijk. Närmare än så kom aldrig bortalaget en kvittering som hade räckt för avancemang i ligacupen. Tilläggas ska också att bortalagets målvakt blir utvisad med en kvart kvar efter en knuff mot hemmalagets spelare.

Blåvitt får också ytterligare en spelare utvisad i slutet av matchen. Matchen slutar 4-3 till IFK Göteborg som tar förstaplatsen i gruppen och går vidare.

- Vi är inte nöjda med målen vi släpper in och det är saker vi får titta och träna på för att lära oss för att kunna hantera bättre. Vi ger blåvitt en rejäl och tuff match där vi gör tre mål framåt och har flera stora målchanser matchen igenom där vi också borde gjort fler mål, säger huvudtränare Alexander Sakac.

IFK Göteborg P17 - HBK P17 4-3 (2-1)

Startelva Måns Ramström (utvisad 73)– Benjamin Fazljiu, Fabian Johansson (ut 80), Bleon Kurtulus, Kristian Misic (ut 83)– Edmond Berisha (ut 45), Måns Andersson, Adam Frånberg, AltinMazreku (ut 45) – Linus Abrahamsson, Alex Hall (ut 73).

Avbytare Noa Pastuhovic (in 73), Joel Kelloniemi (in 83), Filip Andersson (in 45), Elis Wijk (in 45), Laurent Qitaku (in 80), Filip Lennartsson, Noel Wikström

Mål 1-0 (8), 2-0 (14), 2-1 (44) Alex Hall (Linus Abrahamsson), 3-1 (53), 4-1 (58), 4-2 (60) Filip Andersson, 4-3 (67) Linus Abrahamsson (Elis Wijk).