Nedräkning: Trelleborgs FF och Utsiktens BK

Om sex dagar börjar årets Superettan-säsong. Under de närmaste dagarna kommer vi att presentera lagen såsom de möts i första omgången. De två första lagen att presenteras är Trelleborgs FF och Utsiktens BK. På söndag möts lagen på Vångavallen.

TRELLEBORGS FF


Trelleborgs FF bildades 1926 och hör hemma på Söderslätt i Skåne och Trelleborg är Sveriges sydligaste stad. Staden kallas också för ”Palmstaden”, eftersom de har palmer vid infarten under sommarhalvåret. TFF har spelat 18 säsonger i Allsvenskan och debuterade 1985 i den högsta serien. Därefter har det blivit ytterligare säsonger i Allsvenskan. De spelade senast i Allsvenskan 2017, men det blev då bara en ettårig sejour. 2020 klarade de sig kvar i Superettan genom att vinna ett kval mot Brommapojkarna och förra året var de länge med i toppen av Superettan men slutade på en 7:e plats i serien.


Under försäsongen har TFF spelat sju oavgjorda matcher och i Svenska cupen-gruppspelet blev det förlust mot Kalmar FF med 1-2 och sedan två oavgjorda matcher mot IK Sirius och IF Sylvia. Den enda segern har kommit mot IFK Värnamo och då vann TFF med 2-0.


Nya spelare: Abel Ogwuche (Tripple 44 football Academy på lån), Nicolas Mortensen (Östers IF), Liam Olausson (IFK Norrköping), Mikko Viitikko (FC Lahti), Bödvar Bödvarsson (Helsingborgs IF), Andreas Larsen (BK Frem), Othmane Salama (Ängelholms FF)

Spelare ut: Kalle Larsson (IFK Malmö FK på lån), Henrik Johansson (Ängelholms FF på lån), Noah Tillberg (IFK Malmö FK), Merlin Nuhanovic (IFK Malmö), Dzenis Kozica (Östers IF), Måns Söderqvist (Oskarshamns AIK), Fredrik Liverstam (Eskilsminne IF), Bozidar Velickovic (ny klubb ej klar), Merlin Nuhanovic (IFK Malmö FK), Hampus Nilsson (Eskilsminne IF), Mattias Håkansson (ny klubb ej klar) 


- Petar Petrovics rehab går framåt och vi ser det som en bonus om han kan spela i år. Superettan är en härlig serie på många sätt och vi siktar naturligtvis mot att tävla om de allsvenska platserna. I år bygger vi vidare och jag är tillfreds med spelartruppen och jag tror mycket på den. Vi är i fasen att vi har jobbat igenom en försäsong och vi är nu redo att starta Superettan med 30 omgångar, säger Kristian Haynes om årets säsong.


I omröstningen vid SEF:s upptaktsträff tippades TFF att hamna på 4:e plats.

 

Första matchen mot HBK spelas tisdagen den 28 juni på Örjans vall. I början av augusti åker HBK söderut för att möta TFF på Vångavallen i den 17:e omgången.


Grundade  1926 

Arena  Vångavallen (Gräs)

Säsonger i Allsvenskan  18 

Säsonger i Superettan/div. 1  21,5 

Placering 2021  7:e i Superettan 

Tränare  Kristian Haynes 



UTSIKTENS BK


Utsiktens BK bildades 1935 och är uppkallade efter utsiktstornet i Slottsskogen. ”Kiken”, som de kallas, var länge ett distriktslag men började avancera upp i seriesystemet under första decenniet på 2000-talet. 2015 gjorde de sin första säsong i Superettan och hamnade på en 15:e plats och åkte ur direkt. Förra året vann de Ettan Södra och tog steget tillbaka till elitfotbollen. 

Under försäsongen har de bland annat slagit Norrby IF med 2-1 och spelat oavgjort, 1-1, mot IFK Göteborg. I en målrik match förlorade de mot BK Häcken med 3-4 och de har också förlorat mot IF Elfsborg med 1-2. Lucas Hedlund har varit den bäste målskytten i träningsmatcherna med fem mål.

Nya spelare: Reginald Alidor (Birkirkara FC), Billy Nordström (Östers IF), Diocounda Gory (Vélez CF), David Owori (Vélez CF), Nsima Peter (Falkenbergs FF), William Milovanovic (BK Häcken på lån), Jonathan Quintero Olsson (UD Tamaraceite), Markus Björkqvist (Malmö FF på lån), Wilhelm Nilsson (Sollentuna FK), Mattias Bouvin (Akropolis IF), Johan Brattberg (BK Häcken på lån), Jesper Brandt (GAIS)

Spelare ut: Alexander Angelin (Västra Frölunda IF), Andreas Jernarp (Qviding FIF), Andreas Öhman (Västra Frölunda IF), Bragi Bergsson (Västra Frölunda IF), Eddie Ludvigsson (Västra Frölunda IF), William Andersson (Landvetter IS), Jonas Magnusson (ny klubb ej klar), Gustav Klintberg (ny klubb ej klar), Paulo Marcelo (ny klubb ej klar), Andreas Jernarp (ny klubb ej klar), Adam Eriksson (ny klubb ej klar), Niklas Olsson (ny klubb ej klar), Martin Smedberg Dalence (avslutat karriären), Tom Amos (IFK Göteborg efter lån)

- Vi är nog mer förberedda nu än vad laget var 2015 och vi har fått ihop ett hyfsat starkt lag. Spelarna är villiga att jobba ihjäl sig för segrar. Det primära för oss är att sätta vårt försvarsspel och då kan vi nog hålla oss kvar. Vi kommer också att bli det första laget i Superettan, som spelar 30 bortamatcher eftersom vi ska spela våra hemmamatcher på Bravida Arena på grund av att vår hemmaplan, Ruddalens IP, inte är godkänd för spel i Superettan, säger Bosko Orovic, tränare.

I omröstningen vid SEF:s upptaktsträff tippades Utsikten att hamna på 16:e plats. 

Första matchen mot HBK är inte fastställd men spelas omkring den 17 juli på Örjans vall. I den 27:e omgången, i mitten av oktober, åker HBK till Göteborg för att möta Utsikten. 

Grundade  1935 
Arena  Bravida Arena (Konstgräs) 
Säsonger i Allsvenskan  0 
Säsonger i Superettan/div. 1  1 
Placering 2021  1:a i Ettan Södra 
Tränare  Bosko Orovic