Damlaget börjar ta form!

HBK dam har delat in försäsongen i olika delar och har nu gått in i sista fasen med träningsmatcher. På lördagen stod Trelleborgs FF för motståndet och det var en tuff match som motståndarna rättvist vann med 2-1 efter 0-0 i paus.
De första 25 minuterna är HBK det bästa laget varav de första 15 med kraftigt övertag. Sedan kom Trelleborg in i matchen och hade en bra period där HBK åter tog tillbaka initiativet sista fem minuterna av första halvlek.

I andra är Trelleborg det spelförande laget utan att skapa några målchanser.
- Vi släpper nästan inte till några målchanser alls under matchen, de gör två mål på fasta situationer och det känns tryggt. Hade vi släppt till en massa målchanser bakåt hade jag varit orolig men vårt försvarsspel känns tryggt med spelet framför oss nästan hela tiden, säger Fredrik Andersson.

HBK vann många bollar men slarvade sedan i passningsspelet och kom därför aldrig riktigt igång med eget spel under andra halvlek. Där behöver laget förbättra sig för att kunna få ut mer i eget spel.
Trelleborg gjorde sina mål efter frispark och hörna. Även HBKs mål kom efter en fast situation där Izabella Patel levererar en väldigt fin hörna som Emma Skantz (bilden ovan) nickar in. Emmas första mål sedan hon kom till HBK. Utöver målet så svarade hon för en nästan felfri insats.

Hela laget gjorde en bra defensiv insats där alla jobbar väldigt hårt tillsammans. Charlotte Delin visade också att hon är en riktigt bra målvakt och kändes trygg som sista utpost.
- Vi jobbar vidare med att etablera spel och komma till målchanser genom längre anfall men vi vill samtidigt kunna slå ut motståndare i omställningar.

HALMSTADS BK - TRELLEBORGS FF  1 - 2

Charlotte Delin – Emmy Ecklein, Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Arbnora Robeli (75) – Nellie Granstam (60) Matilda Johansson, Elvira Johansson, Sandra Holm (75) – Elsa Karlsson.
Avb. Ella Oscarsson, Ebba Sandgren (75) Izabella Patel (60) Ida von Schedvin (75)
Mål: 0-1 (60) Viktoria Persson, 0-2 (65) Viktoria Persson, 1-2 (78) Emma Skantz