"Alles" mål gav poäng

Det var en match som var ganska händelsefattig men där Djurgården tog ledningen efter dryga timmen. Med sex minuter kvar kvitterade HBK genom Alexander Johansson och hade sen en jättechans att avgöra.
I HBK saknades Joseph Baffo, Alexander Berntsson och Joel Allansson. Detta gjorde att ungdomarna Taulant Parallangaj och Kazper Karlsson fick göra sina första tävlingsmatcher från start.

Den evige unge lagkaptenen Andreas Johansson kommenterar detta inför matchen i C More:
- Vi väntar oss en anstormning och det gäller att klara inledningen så bra som möjligt. Vi har några yngre förmågor som får tävlingsdebutera mot ett bra motstånd. Det gäller att sätta inledningen och vi möter ett Djurgården som är väldigt långt framme i sitt lagbygge och ser väldigt bra ut.

Första minuterna  klev för dagen gulklädda HBK upp och satte press på hemmalaget innan Djurgården efter hand kom in i matchen.

Erik Ahlstrand i duell med hemmalagets Rasmus Schüller.

Första gången det blev lite småfarligt (10) var när Villiam Dahlström tog sig runt på vänsterkanten och tog sig inåt längs kortlinjen innan han spelade snett bakåt till Simon Lundevall, men hans skott täcktes av hemmaförsvarare.

Annars var det Djurgården som satte lite tryck mot ett väl organiserat HBK-försvar som låg bra i positionerna. De debuterande talangerna visade ingen rädsla och var båda med i tuffa dueller. Kazper Karlsson drog tidigt på sig en varning medan Taulant Parallangaj var med i ett par rejäla dueller, bl,a. var hemmalaget inte nöjda när han gick in tufft i en duell och vann bollen mot Kalle Holmberg. Det resulterade i att hemmalagets tränare Kim Bergstrand fick rött kort och blev uppskickad på läktaren.

16-årige Kazper Karlsson drog på sig en varning tidigt i matchen efter en för hård satsning enligt domaren Victor Wolf.

Halvlekens största chans dittills kom (37) när Haris Radetinac kom fri bakom backlinjen med Malkolm Nilsson Säfqvist men hans avslut höll ingen högre klass och bollen gick utanför.

Någon minut senare missförstod Parallangaj och Bengtsson varandra, så att Kalle Holmberg till slut kunde få skottläge i bra position utan utdelning. När domaren blåste av första halvlek efter fyra minuters tillägg så var ställningen fortfarande 0-0.

I slutet av första halvlek fick Thomas Boakye en smäll vilket gjorde att han tvingades gå av inför andra halvlek. Han ersattes av Marcus Olsson på högerbacken.

Hemmalaget var inte nöjda efter första halvlek och tog tag i spelet direkt efter paus. Under första kvarten gjorde de ett anfallsbyte och  tog in Edvardsen mer centralt i plan. Djurgården hade några inlägg men där det inte blev farligt.

I matchminut 63 kom dock 1-0 av Piotr Johansson. Detta efter att ha HBK gått bort sig och målskytten i fritt läge vid straffområdeslinjen och kunde placera bollen i mål med sin vänsterfot.

Taulant Parallangaj gjorde sin tävlingsdebut och var inblandad i en del tuffa situationer.

Tre minuter senare fick unge Kazper Karlsson lämna plan och in kom Jonathan Svedberg. Hans första tävlingsmatch sedan i december 2020!

I 73:e minuten vann Victor Edvardsen en tuff närkamp med Taulant Parallangaj och blev helt ren snett från höger men Malkolm Nilsson Säfqvist kom ut och klarade av den chipp som anfallaren försökte göra.

HBK gjorde strax efter ett trippelbyte där Mikael Boman, Alexander Johansson och Emil Tot Wikström kom in. Dessa var inblandade när Boman efter en omställning blev frispelad av Tot Wikström. Med Hjalmar Ekdahl i bakhasorna fick Boman till ett avslut men där målvakten kunde göra en benparad.

Nästa chans fick hemmalaget (82) när Magnus Ericsson hittade Joel Asoro bakom HBK:s backlinje och fick till ett bra skott som "Malle" i målet parerade.

Allt tydde på en hemmaseger men så nära att det blev en bortaseger.

I 84:e kom 1-1. Samuel Kroon passade bollen ner mot Mikael Boman i högra delen av straffområdet. Boman slog bollen direkt parallellt med straffområdeslinjen och vid bortre stolpen kunde Alexander Johansson stöta in bollen i öppet mål. Målet var "Alles" första mål i tävlingssammanhang för HBK.
- Som anfallare vill man alltid göra mål och det blir ännu roligare när man möter Djurgården på Tele2 Arena. Det gäller att ta vara på chansen när den kommer, sa Alexander till C More efter matchen.

I 90:e minuten fick HBK ett nytt bra anfall där "Alle" sköt ett skott som målvakten lämna retur på och där Emil Tot Wikström fick i stort sett öppet mål men på den studsande bollen sköt han över.

Några fler mål blev det inte utan matchen slutade 1-1 och HBK tog för första gången poäng borta mot järnkaminerna på Tele2 Arena.

I och med att Brommapojkarna vann sin match mot IK Brage hamnade HBK sist i gruppen, men bevisade att det är svårt att få hål på HBK. Framåt skapade HBK tre heta chanser under sista kvarten vilket bådar gott.

DJURGÅRDENS IF - HALMSTADS BK  1 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye (Marcus Olsson, 46), Andreas Johansson, Taulant Parallangaj, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Kazper Karlsson (Jonathan Svedberg, 66), Erik Ahlstrand, Simon Lundevall (Emil Tot Wikström, 75) - Sadat Karim (Mikael Boman, 75), Villiam Dahlström (Alexander Johansson, 75)