Vinst mot BP

Det blev sjunde raka segern för HBK när de besegrade Brommapojkarna på måndagen med 2-0. Samuel Kroon gjorde ett tidigt mål och Alexander Johansson punkterade sedan matchen i slutminuterna.
Före matchen pratade Magnus Haglund om att BP är väldigt passningsskickliga och har många spelare som kan hota HBK.

Redan i matchens andra minut tog HBK ledningen med 1-0. Jonathan Svedberg tog in bollen i BP:s straffområde och kunde nicka bollen mot Villiam Dahlström. I en tilltrasslad situation framför BP:s målvakt vann Dahlström den duellen och kunde peta fram bollen till Samuel Kroon som från nära håll kunde skjuta bollen i mål.

Samuel Kroon jublar efter att ha gjort 1-0 redan i andra minuten.

HBK fortsatte med hög press och det ledde till någon hörna och några bra inläggslägen men det blev inga farliga chanser. BP kom in mer i matchen med ett bra passningsspel och spelvändningar. Detta skapade några bra inlägg från höger- kanten och i den 13:e minuten hade BP sin bästa chans när Marijan Cosic, på ett inlägg från Samuel Leach Holm nickade tätt utanför.

I den 15.e minuten fick Samuel Kroon ett bra läge i straffområdet men han fick inte ordning på skottet, så det blev bara en hörna. Hörnan blev resultatlös. Fyra minuter senare hade HBK en ny hörna och på den nickskarvade Samuel Kroon till Sadat Karim, som nickade tätt utanför.

I den 21:a minuten fick BP ett mycket bra kontringsläge när HBK passade fel på offensiv planhalva. Ante lyckades avstyra kontringen och få ut bollen till hörna. Direkt efter BP:s chans kom en stor chans för HBK när Joel Allansson snyggt klackade bollen till Villiam Dahlström i BP:s straffområde. Jonas Olsson i BP:s mål gjorde en fin räddning på Villiams närskott.

I den 25:e minuten tvingades Jonathan Svedberg byta och in i stället kom Simon Lundevall.

Nu växte BP mer in i matchen och kunde skapa några halvchanser. I slutet på halvleken hade HBK en bra chans att utöka till 2-0 när Sadat Karim var nära att nå Erik Ahlstrands fina inlägg.

I pausintervjun sa målskytten Samuel Kroon det här i Discovery+-sändningen om första halvlek:
- Vi fick inte riktigt till vårt spel, så därför var det skönt att göra ett tidigt mål. I andra halvlek måste vi sätta pressen bättre.

I den 48:e minuten hade Erik Ahlstrand ett skott över efter inlägg av Phil Ofuso-Ayeh. Därefter var det BP som tog över matchen med ett större bollinnehav. De skapade några mindre farliga chanser och några hörnor. Det blev mycket farligt på en BP-hörna och då räddade Ante Johansson bollen på mållinjen.

Sedan var det HBK:s tur att ta över spelet och i den 55:e minuten gjorde Erik Ahlstrand en fin prestation när han tog sig fram på kanten men skottet täcktes av en BP-försvarare.

I den 67:e gjorde BP ett offensivt dubbelbyte för att öka pressen på HBK:s backlinje. Minuten senare blev det farligt efter att HBK tappade bollen på mittplan och det ledde till en kontring för BP. Ante Johansson kunde styra ut bollen till en hörna, som blev resultatlös.

Nu var det mer BP igen och i den 69:e nickades bollen i mål men det blev korrekt avvinkat för offside. BP försökte med olika instick till spelare i HBK:s straffområde och det var ibland mycket nära att anfallaren fick tag i bollen.
HBK gjorde ett dubbelbyte i den 77:e minuten. Anfallarna Sadat Karim och Villiam Dahlström gick ut och ersattes av Mikael Boman och Alexander Johansson.

Spiken i kistan. Alexander Johansson gör 2-0 och avgör definitivt matchen.

BP:s stora chans kom i den 80:e minuten. Efter ett fint kombinationsspel av BP hamnade bollen hos Marijan Cosic som skruvade ett skott i Malkolms vänstra stolpe. Stolpreturen kunde en HBK-spelare ta hand om. HBK ställde om att det avslutades med att Erik Ahlstrand sköt ett skott över.

Inhopparen i BP, Richie Omorowa, fick ett bra läge utanför straffområdet i den 81:a minuten men hans skott gick över målet.

Taulant Parallangaj kom in i den 86:e när han ersatte Samuel Kroon. Det var Taulants debut i Superettan.

Nu tryckte BP på för en kvittering och det skapade kontringslägen för HBK. Mikael Bom kom igenom på en långboll och sköt ett skott som BP-målvakten räddade. I den 91:a minuten vann Simon Lundevall en duell på mittplanen och kunde behärskat spela fram bollen till Alexander Johansson som fri med målvakten snyggt placerade in bollen i mål. 2-0 till HBK.

I sista minuten tacklades Erik Ahlstrand på ett hårt sätt utan att få frispark och det protesterade Magnus Haglund ljudligt mot. För det fick han en varning.

Erik Ahlstrand blev efter matchen intervjuad och det här var hans analys av matchen:
- Vi gör en stabil match. Vi var bättre i första halvlek. BP tog över i andra halvlek men vi försvarade oss bra i våra block. Vi får inte ta något för givet i framtiden utan det gäller att ta en match i taget.

HALMSTADS BK – IF BROMMAPOJKARNA  2 - 0

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Marcus Olsson - Samuel Kroon (Taulant Parallangaj, 86), Jonathan Svedberg (Simon Lundevall, 25), Erik Ahlstrand - Joel Allansson - Sadat Karim (Alexander Johansson, 77), Villiam Dahlström (Mikael Boman, 77)