Svag insats av dam

Det blev förlust för damlaget efter att gästerna gjort tre mål inom bara några minuter i mitten på andra halvlek. Det hela slutade 0-3 och det gjorde inte lagledningen glada.
- Jag tar på mig förlusten, säger HBK-tränaren Fredrik Andersson självkritiskt och fortsätter:
- Det är inte spelarnas fel utan mitt som inte förberett dem på rätt sätt inför matchen. Vi premiärvann mot Trelleborg och körde över Astrio men lyckades inte ta poäng från Rosengård och mot Södra Sandby kom vi inte upp i nivå för att ta poäng i div. 1.

Första 20 minuterna såg det bra ut för hemmalaget som direkt satte press på Södra Sandby. När sedan motståndarna skapade en hörna så fick de energi och var det bättre laget där Charlotte Delin hemmamålet fick göra några kvalificerade ingripanden. I slutet på halvleken jämnar HBK åter ut spelet och Nellie Granstam skapade ihop med Elsa Karlsson halvlekens bästa målchans.

Ställningen i halvlek var 0 – 0 och det får anses rättvist även om båda lagen kunde gjort mål.

Det hinner bara gå några minuter i andra halvlek när försvarsgeneralen, Jennifer Andersson tvingas utgå skadad efter känning i låret. Emmy Ecklein ersätter och hinner inte värma upp utan kastas direkt in i hetluften. I matchens 67:e minut gör Södra Sandby 1 – 0 och två minuter senare även 2 – 0.

HBK ändrar om och flyttar fram spelare i banan för att sätta bättre tryck på motståndarna. I 73:e smäller det till igen och Södra Sandby gör sitt tredje mål. Det var sex riktigt olyckliga minuter för HBK som sedan aldrig kom tillbaka in i matchen. Värt att notera var att Södra Sandbys samtliga mål gjordes av superlöftet Thelma Persson Welin, endast 14 år.

- Nej, matchens sista 15 minuter var en pina för oss där vi inte jobbade tillsammans utan tillät Södra Sandby spela runt bollen.

- Så här är fotboll, vi hade en god känsla efter två omgångar. Nu tycker vi allt är skit och letar fel överallt. Vi måste komma tillbaka som ett lag och bli den starka enhet som inledde säsongen.

Nästa helg väntar Laholm som startat säsongen med endast en poäng på fyra matcher.

HBK DAM - SÖDRA SANDBY IF  0 - 3

Charlotte Delin – Hanna Comnell, Jennifer Andersson (49), Emma Skantz, Saga Holm – Nellie Andersson – Nellie Granstam (87), Matilda Johansson, Elvira Johansson, Ebba Sandgren (87) – Elsa Karlsson (62)
Avbytare Ella Oscarsson, Sandra Holm (62), Emmy Ecklein (49), Emma Johansson (87) Izabella Patel (87)
Mål 0-1 (67) Thelma Persson Welin, 0-2 (69) Thelma Persson Welin, 0-3 (73) Thelma Persson Welin