Storseger för P17

HBK begav sig under lördagen till Platinumcars Arena för att spela mot IFK Norrköping i P17 Allsvenskan. Det slutade med en övertygande seger för HBK.
P17 kom senast från en förlust i slutminuterna mot Malmö FF och var rejält revanschsugna mot IFK Norrköping.

Det började bra och redan i den 13:e minuten tog bollklubben ledningen med 0-1 genom ett bra avslut av Edmond Berisha. Sedan var det något försök från IFK Norrköping men efter det var HBK effektiva i Norrköpings straffområde. HBK hann med att göra både 0-2 genom Viggo Rolfsson, 0-3 och 0-4 genom Altin Mazreku innan halvtidsvilan.
-Vi var nöjda med den första halvleken och ville fortsätta på samma sätt i den andra halvleken,  kommenterar HBK-staben.

I början av den andra halvleken reducerar hemmalaget till 1-4 i den 47:e minuten men direkt efter i den 48:e minuten ökar Edmond Berisha på till 1-5 efter att påpassligt tagit bollen av en spelare i hemmalaget.

Efter det så spelar HBK en bra fotboll där man styr spelet och vill framåt samtidigt som de försvarar sig på ett bra sätt.

HBK gör sedan 1-6, 1-7, 1-8 och 1-9 efter mål av Altin Mazreku, Edmond Berisha, Elis Wijk och Lucas Gustafsson. Matchen slutar 1-9 till Halmstads BK P17.

- Hela laget förtjänar stort beröm för dagens insats. Vi gör många och väldigt fina mål, efter bra anfall och vi är nöjda med hur vi arbetar i offensivt straffområde.
Detta är något vi har arbetat med i veckan och det är såklart skönt att spelarna är så pass skarpa i avsluten som dem är idag, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

IFK NORRKÖPING - HBK P17  1 - 9

Startelva Måns Ramström (ut 70) – Benjamin Fazljiu (ut 56), Noel Wikström, Fabian Johansson, Joel Kelloniemi – Linus Abrahamsson (ut 60), Hugo Rödin (ut 67), Laurent Qitaku (ut 56), Altin Mazreku (ut 60)– Edmond Berisha, Viggo Rolfsson (ut 56).
Avbytare Julian Hallonlöf (in 70), Filip Andersson (in 56), Kristian Misic (in 60), Filip Lennartsson (in 56), Lucas Gustafsson (in 60), Elis Wijk (in 56), Adam Frånberg (in 67).