Repris för damlaget

Förra omgången slutade med seger mot Laholms FK med 1 – 0 där Emmy Zetterberg (bilden) blev matchhjälte och gjorde matchens enda mål. Helgens seger var en upprepning där både siffror och målskytt var identiskt.

Emmy Zetterberg har verkligen klivit in och gjort avtryck på hennes första matcher efter flera års frånvaro från fotbollen. I lördagens match mot Färjestadens GoIF avgör hon på frispark med en mäktig träff rakt upp i nättaket.

HBK startade bäst och tog kommandot i matchen. De första 15 minuterna var spelet på Färjestadens planhalva utan att HBK skapade de riktigt farliga målchanserna. Därefter sjönk speltempot och halvleken bjöd på ett böljande spel som får anses som helt jämn.

- Matilda Johansson sammanfattade i paus, vi vet att vi inte gjort någon bra halvlek, ändå är vi lika bra eller bättre än motståndarna. Nu går vi ut i andra och gör en bra prestation och tar hem tre poäng.

Det blev också verklighet, utan att HBK spelade sin absolut bästa fotboll så var laget klart bättre i andra halvlek. Elsa Karlsson visade vägen i hennes sätt att pressa motståndarna och samtidigt fungera som en uppspelspunkt som hela tiden kämpar i varje duell.

- Elsa har blivit för ensam i vårt anfallsspel och vi har provat på träning att flytta upp fler spelare till hennes understöd. Vi skulle precis formera om oss när vi gör mål och då fanns ingen anledning till ändring, menar Fredrik Andersson.

Färjestaden hade sin chans att åter ta sig in i matchen. Strax efter HBK:s ledningsmål skapade farliga Ebba Nilsson ett läge, som såg ut som offside på tre spelare, men prickade stolpen.

Mot slutet har HBK allt större kontroll och inhoppande Ida von Schedvin hade ett avslut i målramen och ett läge till avslut på returen utan bollen gick in i mål.

Det var en laginsats som låg tillgrund för tre poäng och det är starkt att vinna när spelet inte fungerar som bäst. Samtliga spelare förtjänar beröm för en stark arbetsinsats och HBK finns med bland lagen som tagit flest poäng i årets serie.

- Vi är inte så intresserade av tabellen i nuläget utan försöker samla ihop så många poäng som möjligt. I höst får vi se hur långt det bär, säger "Fidde".

Spelarna fick en extra morot inför matchen och blev lovade pizza av tränaren om de lyckades hålla nollan. Näst helg väntar FC Staffanstorp där HBK hoppas få tillbaka någon av Sandra Holm, Jennifer Andersson eller Arbnora Robeli som inte kunde medverka i helgens segermatch.

HBK DAM-FÄRJESTADENS GoIF  1-0

Charlotte Delin – Nellie Andersson, Hanna Comnell, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson, Elvira Johansson– Ebba Sandgren (85), Emmy Zetterberg, Nellie Granstam – Elsa Karlsson (85).

Avb. Emma Orrdal, Izabella Patel (85) Ida von Schedvin (85) Emma Johansson, Emmy Ecklein, Vilma Lundh.

Mål 1-0 (67) Emmy Zetterberg