Rättvis seger mot ÖFK

HBK vann matchen mot Östersunds FK med 2-0 efter ett mål i varje halvlek. I första gav Erik Ahlstrand HBK ledningen och i slutet av matchen fastställde Joseph Baffo slutresultatet.
HBK hade samma startelva som i senaste matchen mot Örebro SK och försökte från början pressa Östersund högt på planen. De första 10 minuterna var det inget ordnat spel från de båda lagen och ibland gjorde den lite ojämna planen det lite svårt för spelarna att hantera bollen.

Före matchen pratade Magnus Haglund om att HBK skulle vara aggressiva i presspelet och i den 12:e minuten gav det resultat. Phil Ofuso -Ayeh, som var mycket aktiv under hela halvleken, fick fram bollen till Villiam Dahlström i straffområdet. Villiam vände bort försvararen och spelade fram bollen till en fristående Erik Ahlstrand, som behärskat bredsidade in bollen längs marken in i mål. 1-0 till HBK.

HBK fortsatte med ett stort bollinnehav och försökte på ett varierat sätt ta sig fram mot Östersunds mål. Ofta kom HBK fram på högerkanten och Phil kunde vid många gånger spela in bollen mot straffområdet utan att det blev några heta målchanser. Närmast var Villiam Dahlström som vid flera tillfällen nästan nådde passningarna inne i straffområdet.

Sadat Karim hade i slutet av halvleken några lägen i straffområdet utan att det blev något skott på mål.
På tilläggstid i första halvlek blev det ett litet bråk mellan några av spelarna efter att Joel Allansson hade fått en frispark. Det slutade med att Villiam Dahlström i HBK och Felix Hörberg i ÖFK varnades.

Halvleken avslutades med att HBK fick matchens första hörna och efter hörnan hamnade bollen hos Thomas Boakye som sköt ett skott som ÖFK:s målvakt Andrew Mills räddade ut till hörna. Den hörnan blev resultatlös.

Erik Ahlstrand, som gjorde 1-0-målet, sa det här i pausintervjun:
- Riktigt skönt att göra mål här hemma på Örjan. Vi gör en bra halvlek och varierar spelet bra.

I andra halvlek satte HBK direkt i gång med den höga pressen och skapade några riktigt bra målchanser. I den 46:e vann Dahlström bollen och spelade bollen till Samuel Kroon som sköt tätt utanför. Minuten senare kombinerade HBK fint på högerkanten och Kroon passade bollen till Joel Allansson som sköt tätt utanför.

Phil Ofuso-Ayeh fortsatte med att var mycket aktiv på högerkanten och i den 49:e minuten nådde nästan Sadat Karim Phils inlägg framför mål. Två minuter senare sköt Jonathan Svedberg ett skott som styrdes tätt utanför.

I den 62:a minuten hade Samuel Kroon ett jätteläge att göra 2-0 till HBK. Erik Ahlstrand slog ett mycket fint inlägg som Kroon bara skulle stöta i mål, ett par decimeter från mållinjen, men han lyckades få boll till ÖFK:s målvakt i stället.

Men i den 70:e minuten kom HBK:s 2-0-mål. Det blev rörigt efter en hörna och bollen hamnade hos Jonathan Svedberg, utanför straffområdet, och han slog en boll in mot straffområdet, som Sadat Karim nickade vidare till Baffoe och han kunde nicka bollen i mål.

Matchens kontring kom i den 72:a minuten. Malkolm Nilsson Säfqvist fångade en hörna från Östersund och sparkade sedan en lång utspark till Erik Ahlstrand som med hög fart avancerade in på ÖFK:s planhalva. Samtidigt satte Phil Ofuso-Ayeh full fart på högerkanten och Eriks passning nådde nästan Phil i Östersunds straffområde. Där var det när ytterligare ett mål.

I den 73:e minuten bytte Haglund ut forwardsparet, Dahlström och Karim, och i stället kom Alexander Johansson och Mikael Boman in.

HBK kontrollerade slutet på matchen och hade några skottförsök som täcktes av försvararna i Östersund.
Med stående ovationer från publiken byttes Phil Ofuso-Ayeh ut i den 88:e minuten mot Andreas Bengtsson.

HBK höll nollan för tredje matchen i rad och tog sin tredje seger. I nästa omgång väntar Skövde AIK, som leder serien, på bortaplan.
- Vi fick till det mesta som vi ville och med ett väldigt bra presspel skapar vi ett antal chanser, trots ett litet ojämnt underlag. Jag är mycket nöjd med prestation och resultat, sa Magnus Haglund efter matchen till Discovery+.

HALMSTADS BK – ÖSTERSUNDS FK 2-0

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh (Andreas Bengtsson, 88), Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Thomas Boakye - Samuel Kroon, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Joel Allansson - Villiam Dahlström (Alexander Johansson, 73), Sadat Karim (Mikael Boman, 73)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Emil Tot Wikström, Kazper Karlsson
Mål 1-0 (12) Erik Ahlstrand (Villiam Dahlström), 2-0 (70) Joseph Baffoe (Sadat Karim)